Azijnfabriek | Concert - Mayleaf + Wasted Youth Club

🗓 VRIJDAG 19 MEI: Roerig presenteert met trots de volgende live bands… Mayleaf en Wasted Youth Club!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 Mayleaf; is een alternative grunge/rock band die zijn inspiratie haalt uit rauwe, vuige fuzz &90’s tunes. Poppy sounds gecreëerd door laag grommende telecasters; tracks rechtstreeks uit de garage. De repetitieruimte is gedrenkt in inspiratie uit bands als Weezer, Drug Church en Bayside. MAYLEAF speelde eerder in ECI cultuurfabriek tijdens Bevrijdingsfestival indoor en gaf destijds een super vette show, wie erbij was kan het beamen! Nu met hun eerste plaat uit (Suburban Records) komen ze naar de Azijnfabriek.

🎸 Wasted Youth Club; De party Garage van Wasted Youth Club wordt geïnspireerd door de overlevingstocht van vier vrienden in hun quarter-life crisis en bands als Fidlar, Thee Oh Sees en Wine Lips. Gevoed door zweet en bier creëert Wasted Youth Club live een muur van energie die zowel het podium als de barrière tussen band en publiek zal slopen.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Fuzz, Grunge, Rock, Energetic Garage Rock.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 03:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/120707447622782/

Mayleaf Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/mayleaftheband/
Instagram: https://www.instagram.com/mayleafband/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClTQh0QXUJfv0AIxF6LHR2Q

Wasted Youth Club Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Wastedyouthclub/
Instagram: https://www.instagram.com/wastedyouthclubb/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTb6__z7AJ9ycIJiDr8J3dg

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/mayleaf-wastedyouthclub-roerig-19-05-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #Evenement #Livemuziek #Concert #Mayleaf #WastedYouthClub #Fuzz #Grunge #Rock #EnergeticGarageRock

VERSLAG

Mayleaf / Wasted Youth Club – vrijdag 19 mei 2023

Zo komt er met deze zesde editie van Roerig een einde aan het eerste seizoen van het bandconcept. En het was een prachtige reis door de luidere muziek die een klein jaar geleden zijn aanvang kende. Zo’n groots muzikaal avontuur in woorden omzetten is niet altijd even makkelijk. Je probeert een beeld te creëren met het beschikbare, en vaak gelimiteerde, vocabulaire. Wasted Youth Club is wat dat betreft ook ongrijpbaar. Je hoort punk, noise, grunge en ouderwetste rock n roll. Dan doet het behoorlijk Brits aan en dan weer Amerikaans. Maar wat er zeker is, power! Scheurende gitaren, soms overstuurd, vormen een dikke muur, waar waanzinnige zang, regelmatig vanuit meerdere kelen tegelijk een doorgang in probeert de beuken. Je denkt misschien zet die gitaren dan zachter. Maar wat is daar nou leuk aan? Het geheel ruikt ook naar de olie in zo’n oude garage waar vlekkerige Perzische tapijten op de vloer een poging doen sfeer en akoestiek te vormen. Extra complimenten zijn er voor de inzet en gezelligheid waardoor het publiek, dat niet in al te grote getale aanwezig is, meer dan waar voor hun aanwezigheid krijgt. Lekkere afsluiter is een cover van Melanie’s ‘Look What They’ve Done…’ met daarin de slogan die alles samenvat ; “The Wasted Youth Club came along and they fucked me up, Ma.”

Dan moet je nog maar eens over die wervelwind van rock en vunzigheid heen kunnen stappen, of die in ieder geval zien te evenaren. Op het vlak van volume heeft Mayleaf daar in ieder geval geen problemen mee. Het eerste optreden van Mayleaf in Roermond was op 21 november 2021 een paar honderd meter verderop in ECI cultuurfabriek. Dat was aan de achterkant van hun eerste album ‘Tough Luck’. Niet gek dat de ruggengraat van de set dan door die plaat wordt gevormd. Daarbij vermeldt dat de net verschenen compleet nieuwe track ‘The Escapist’ wordt voorgesteld. In de set heeft deze nieuwkomer veel meer een hardcoregevoel dan de studioversie die op de digitale kanalen ronddrijft. Drummer Joel Heijda, die ook op de trommels slaat bij No Turning Back, is daar verantwoordelijk voor. Hij lijkt deze aftrap van het weekend sowieso de dag van zijn leven te hebben, met enorme kracht en enthousiasme. Hij trekt meer dan eens de aandacht naar de laatste verdedigingslinie van de groep. Ook de kleine rondedansjes van de heren links op de bühne geven het enorme plezier weer dat Mayleaf in de set legt. Zangeres Ilah van der Haas beheerst daarnaast zowel melodie en krachtige uithalen en vormt zo de spil van de Mayleaf-sound die een balans zoekt tussen grunge en punkrock.

Martijn Welzen

GALERIJ

Mayleaf

Wasted Youth Club

BAND VIDEO’S

SETLIST

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 ECI Cultuurfabriek
📸 Bright Waters