🗓 ZATERDAG 6 APRIL 2024: Roerig presenteert Tusky + Boskat!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

Met Tusky en Boskat halen we 2 topbands naar de Azijnfabriek!

🎸 Tusky; Sinds hun start in 2016 heeft Tusky geen moment stilgezeten. Met twee LP’s en een EP op zak mag het zeer duidelijk zijn dat de band hun honger voor luide, snelle en furieuze punkrock blijft voeden en nu terug is met hun nieuwe LP: ‘Tusky’. Nederlandse, Belgische en Duitse festivals als Noorderslag, Zwarte Cross, Jera on Air, Bevrijdingsfestivals, Paaspop, Welcome to the Village, MadNes, Brakrock, Sjock en vele Nederlandse, Belgische, Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse, Franse en Spaanse clubs zijn getuige geweest van de punkrock wervelwind die hun podia vernietigt. Stukje bij beetje winnen ze de harten van veel nieuwe luisteraars en breiden ze hun fanbase uit door zowel op als naast het podium de beste versie van zichzelf te zijn.

🎸 Boskat; Het duo BOSKAT (Antwerpen) produceert luide, alternatieve rock ‘n’ roll. Met scherpe riffs, puntige songs en een gestoorde dynamiek hakken Tibo (drums) en Vincent (vocals en gitaar) in op je trommelvliezen en gemoedstoestand. Een luidruchtig, leuk en energiek rockduo. Noem het pop-punk of de heropleving van grunge, maar de waarheid is dat BOSKAT leeft op het randje van burn-out en intense plezier – de essentie waar rock and roll om draait. De soms donkerdere thema’s in de teksten van leadzanger en gitarist Vincent, gecombineerd met intense zware maar ook speelse RATM-geïnspireerde riffs, snijden door elke waas of dagdroom waarin je jezelf zou kunnen bevinden. Soms overdreven, maar altijd in-your-face: als je niet over de menigte surft na een show, sta je op zijn minst weer op je eigen benen. 3, 2, 1 – BOSKAT!

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🎵 Punk rock, Alternative rock, Rock and roll, Rock-‘n-roll.

TIME TABLE
⚡️ 21:00 Doors open
⚡️ 21:15 Aanvang
⚡️ 00:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1444773116080352/

Tusky Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Tuskynl
Instagram: https://www.instagram.com/tuskynl
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJjFiOs9KzGoiUCoKH-yX6w
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6XbZ8G0cFqSgUL4FmtiSPr

Boskat Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/boskatofficial
Instagram: https://www.instagram.com/boskatofficial
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcguw9DqEfbWBL3fyCAKoFw
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2umfUKK66d4e91qGyVZ5yi

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/tusky-boskat-roerig-06-04-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Tusky #Boskat #PunkRock #RockAndRoll #RockNRoll

VERSLAG

Boskat / Tusky – zaterdag 6 april 2024

Het Haarlemse platenlabel Suburban is na deze tweeklapper van vanavond hofleverancier van tegendraadse rockbands op het podium van de Azijnfabriek. Fire Horse en Mayleaf gingen de helden van deze avond in de recente geschiedenis voor. Het Belgische tweetal Boskat laat de wereld al zo’n drie weken genieten van hun net zo geniale als gestoorde ‘Welcome To Planet Urmit’, waar Tusky met het eenvoudig bestempelde ‘Tusky’ er een week langer over mag doen. Niet gek natuurlijk dat die twee releases de ruggengraat voor vandaag gaan vormen.

            Waar op de plaat het duo Boskat natuurlijk zoveel instrumenten kan inspelen als het wil, wordt dat in een live-setting, zolang AI geen uitkomst biedt, nogal lastig. Dan komt de zon op boven de planeet Urmit. Zanger/gitarist Vincent staat achter zijn microfoon én megafoon terwijl drummer Tibo achter doorzichtige schermen is geplaatst. De heren zijn gekleed in een overall die ergens tussen een Formule 1-tenue en ruimtepak in hangt. Opvallend genoeg is er wel een bassist. Compleet tegen de wetten van de muziek in staat achter het mengpaneel, dicht tegen de bar aangeplakt, de knoppentovenaar met een basgitaar om zijn nek het werk te doen. Waar gaan we naar toe? Op Urmit gelden andere wetten dan op aarde. Wat een virtuositeit is er in iedere vierkante milimeter gelegd. Het Vlaamse duo is intens verhalend, grungy groovend, hard rockend, breekbaar akoustisch, kinderlijk dromend met een ‘If I Were A Boy’ van Beyonce als cover, compleet onvoorspelbaar. Details schieten als felle vuurpijlen alle kanten uit, waarbij Tibo, vanachter zijn krachtveld met eenvoudige ritmes, over geniale fills tot epische grootsheid met een enorm gevoel voor timing de stuwmotor vormt. Aandoenlijke danspasjes, overtuigende publieksinteractie, lol en energie geven nummers als ‘Glass Bowl Dance’, ‘Stick To Your Guns’ of ‘The Wash’ van de nieuwe plaat net als bijvoorbeeld een ‘Spoedcursus Boskat’ met een mashup van ouder materiaal zoveel om van te genieten.

            De Utrechters van Tusky hebben het wat lastig om vanuit de startblokken de draai te vinden na het fenomeen Boskat. We zijn van twee naar vijf muzikanten gegaan, maar met een drie-man-meer-situatie komt niet direct de power. De groep laat zich niet uit het veld slaan en bouwt via een extreem volle setlist de energie op. Alle fiches zijn op rood ingezet, en gaandeweg betaalt het zich uit, dubbel! Veel meer met een punkrockgevoel dan op de plaat blazen de heren door de songs, waarbij de verbinding ook voor het podium wordt gezocht. Zelfs het verzoek om even een ‘BeReal’ te schieten met de telefoon van een bezoeker wordt beleeft ingewilligd. Zanger Vladimir stapt daarna dapper de vloer op om vervolgens, via een wankele barkruk, bovenop de statafel het optreden te vervolgen. “Komen jullie niet naar ons, dan komen wij naar jullie.” Zo doe je dat, niet uit het veld laten slaan en door. En het werkt, waar de windkracht aan het begin de Tusky-vlag nog maar licht deed golven, wordt deze bij laatste songs ‘Lights Out’ en ‘You Will Not Regret This’ compleet van de mast gescheurd. 

Martijn Welzen

GALERIJ

Tusky

📸 Photho

Boskat

📸 Photho

BAND VIDEO’S

Tusky

Boskat

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Photho
📸 Bright Waters