Azijnfabriek | Concert - Temple Fang + No Man's Valley | Roerig

🗓 ZATERDAG 25 JUNI: Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek presenteren samen met trots Roerig, met de volgende live bands… Temple Fang en No Man’s Valley!

Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 No Man’s Valley; Psychedelic blues-infused organ wave rock. De soundtracks zijn tegelijkertijd psychedelisch, donker en melancholisch, psychotisch en soms zelfs depressief.

🎸 Temple Fang; De Amsterdamse space rock band Temple Fang is een live sensatie. Eigengereid en met lak aan conventies focust de groep op de explosieve synergie die ze hebben als kwartet en hun eigen spetterende improvisatie-skills.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen én de eerste editie van Roerig, de nieuwe programmalijn!

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 No Man’s Valley
⚡️ 21:45 Temple Fang
⚡️ 03:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Tickets: € 17
👉🏻 Tickets deurverkoop: € 17 (Alleen met de Pin!)

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/685026925827990/

Temple Fang Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/templefangband

No Man’s Valley Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/nomansvalley

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/temple-fang-en-no-mans-valley-roerig/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #TempleFang #NoMansValley #Rock #SpaceRock #WaveRock

VERSLAG

Temple Fang & No Man’s Valley – Zaterdag 25 juni 2022 – Azijnfabriek Roermond

Gelukkig is er nog de mogelijkheid om tussen al het festivalgeweld in de volle zon, de donkere krochten in te duiken voor hen die graag in de schaduwen vertoeven. Het eerste deel van het Roermondse concept ‘Roerig’ wordt aangekondigd als een bandavond die de grenzen opzoekt van gitaarmuziek, en is een samenwerking tussen ECI cultuurfabriek en de Azijnfabriek. Het vindt plaats op het podium van laatst genoemde, dat de juiste sfeer kent voor muziek van dit kaliber.

We kunnen dat overschrijden van grenzen gerust aan het Amsterdamse Temple Fang overlaten. Songs met kop en staart, 15 tot 20 nummers op de setlist verdeelt naar sfeer met een korte pauze voor een tweedelige toegift; daar doen deze mannen niet aan. Grenzen, hokjes en laatjes zijn over het algemeen de nekslag voor creativiteit. Ook No Man’s Valley dat als allereerste act een slinger mag geven aan deze rockende reeks vecht zich vrij van opgelegde ketenen. Nou goed, de natuurwetten kunnen niet gebroken worden, maar wat wordt Newton aan alle kanten zenuwachtig gemaakt. No Man’s Valley kent wel iets meer structuur dan Temple Fang en de nummers hebben duidelijk een begin en eind. Psychedelisch rock, onderschreven met een surfend gitaargeluid. Maar je loopt niet op Beach Boys-achtige wijze met je plank over goudgeel zand naar de zee, je wordt meegesleurd door onvoorspelbare muien in een onderstroom van emoties. Om het nautische thema even door te trekken, lokt zanger Jasper Hesselink je als een sirene zijn, niet altijd even vrolijke, wereld binnen. Sirene als in een genderneutraal mythisch figuur, niet het eerste-maandag-van-de-maandverhaal. Hier en daar komen The Doors en Pink Floyd een handje toesteken om het verder geheel eigen geluid een bekende touch te geven.

Temple Fang wil geen regels. Je luistert ook niet naar deze band, je beleeft hem. Toch heeft het niet volgen van het bekende rockstramien een functie. De herhalende riffs brengen je in trance, je zweeft weg over de luie melodieën die als guirlandes over de 70’s rock-fundering zijn gedrapeerd. Een fundering die de drums als lichtverstoorde hartslag en de grommende bas als langzaam oplopende bloeddruk kent. Wees voorzichtig! Herhaling en breekbaarheid draaien regelmatig uit op een onverwachte kakofonische nachtmerrie. Die dan weer net zo eenvoudig overgaat in dromerige landschappen, waarbij je niet weet of je zintuigen nog wel te vertrouwen zijn en je lichtelijk paranoïde je reis door de sonische caleidoscoop van Temple Fang vervolgt. Door het vele optreden is de machine geolied als nooit te voren, weten de vier rebellen elkaar feilloos te vinden, en kunnen de verhalen met de ogen dicht worden uitgedragen. Met slecht twee ‘liedjes’ op de setlist raast het uur voorbij, en heeft Roermond een geslaagde vuurdoop voor ‘Roerig’ ondergaan.

Martijn Welzen

GALERIJ

BAND VIDEO

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 ECI Cultuurfabriek
📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters