Azijnfabriek | Concert - RHEA + Killed by Martians | Roerig

🗓 VRIJDAG 22 MAART 2024: Roerig presenteert RHEA + Killed by Martians!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 RHEA; De rocknrollers van RHEA komen naar Azijnfabriek tijdens Roerig!

RHEA is terug en klinkt groovier dan ooit met hun nieuwe single “Creeping Through My Head”. De rockband die we leerden kennen door stevige rocknummers als “Ready To Rumble” en “Stuck In The Middle” breidt hun geluid uit met funk, basloopjes, Hammond-orgel en wah-wah-pedalen. Het is als RHEA ontmoet Kravitz!

In de afgelopen vijf jaar heeft RHEA bewezen dat rock ’n roll springlevend is. Stevige, maar soepele gitaarriffs en complexe, luide nummers zijn het handelsmerk van deze band van vijf. En even belangrijk: ze weten hoe ze hun vakmanschap kunnen omzetten in krachtige en intense live-optredens. In 2019 speelden ze als support voor Wolfmother en Royal Blood en gaven ze talloze headline-shows en festivaloptredens waaronder Rock Werchter. Hun debuutalbum werd uitgebracht in 2020, waarna ze een nummer 1-hit scoorden in de ‘De Afrekening’ van Studio Brussel met “Rather Be Nothing”. Aan het eind van 2021 gaven ze een uitverkochte show in de AB Box.

Zanger Jorge Van de Sande begon weer liedjes te schrijven na een ongebruikelijk jaar van onderbreking, geïnspireerd door de moeilijke tijden die hij en de band doormaakten voor en tijdens covid. Dat is ook waar “Creeping Through My Head” over gaat: de bodem raken, maar vooral weer opstaan, veerkracht tonen en niet opgeven. Dat, en het nieuwe funky rockgeluid, dienen als het perfecte tegengif voor donkere dagen.

🎸 Killed by Martians; Echte Veghelse ‘Basement Rock’ ontstaan in de kelder van de Noordkade. Een band geïnspireerd door de omgeving waarin ze repeteren. Een stevige structuur met een rauw randje, dat is Killed by Martians. Een band waarvan de basis gelegd wordt door een stevige bas en drumpartij dat dient als lanceerplatform voor de gitaar die scheurend de ruimte in gaat! Dit power trio maakt muziek dat doet denken aan een combinatie tussen Queens of the Stone Age, Royal Blood, Wolfmother en een vleugje Nirvana om de mix af te maken.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Rock and roll.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 Aanvang
⚡️ 00:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/881317266657707/

RHEA Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/RHEAband/
Instagram: https://www.instagram.com/rhea_band/
Youtube: https://www.youtube.com/@rhea9119/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3iTqZTjeziB8WtVJeIUrLD

Killed by Martians Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Killedbymartians/
Instagram: https://www.instagram.com/killedbymartians/
Youtube: https://www.youtube.com/@killedbymartians6012/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2A4ruaepZ7R9wgT1TpmdJH

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/rhea-roerig-22-03-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #RHEA #KilledByMartians #RockAndRoll #RockNRoll

VERSLAG

Killed By Martians / RHEA – vrijdag 22 maart 2024

Brabants rocktrio Kill By Martians brengt waar het voor staat. Hun geluid is, zoals ze zelf omschrijven, staccato en met een voorliefde voor ‘herrie’ gebracht. Als eerste is er alle lof voor het basgeluid. Wat een heerlijk groovende, dragende en sturende bas die moddervet in de mix zit. Er speelt zich daarnaast een interessante dynamiek af op het podium gaandeweg de set. Wanneer de spanning tot ontlading moet komen, lijken de gitarist en bassist elkaar op te zoeken om het grote duel der snaren uit te vechten. Waarbij aan het einde van het optreden de basgitaar dienstdoet als machinegeweer, à la Steve Harris van Iron Maiden. Het doet daarbij muzikaal aan Queens of the Stone Age denken zonder zich in de inspiratiebronnen te verliezen. Als dan, van die bas, de snaar breekt en het feitje als een “breuk in een skiliftkabel” wordt omschreven, is ook duidelijk dat het drietal zich door onverwachte wendingen niet uit het veld laat slaat. Er is plek voor humor en interactie. Britney Spears cover ‘Toxic’ en een afsluitende song met de merkwaardige naam ‘Nenenenenene’, geven ook daar blijk van.

Op 23 oktober van het vorig jaar was het Belgische Hideous te gast in de Azijnfabriek. Guillaume Lamont van RHEA en Tim Leyman van Ramkot hadden zich, met enkele kameraden samengepakt om lekkere rock over de betonnen vloer te blazen. Vandaag laat Guillaume zijn jaloersmakende haren wapperen en snaren klinken op RHEA tracks. Maar ook bij dit vijfkoppig orkest is het rock over de volle regenboog van het genre. Ondanks het feit dat de leeftijd van de heren nog maar net de tengels uitslaat naar de 20ste eeuw, is de muziek over de afgelopen vier á vijf decennia uitgesmeerd. We kunnen daarbij niet om de invloeden van Britse collectief Royal Blood heen. Waar RHEA dan weer creatief een eigen punt aan draait. Als je het gitarenrek en uitgebreide palet aan effectpedalen op het podium ziet, springen verder twee woorden eruit; muzikaliteit en professionaliteit. Wat een geoliede rockmachine boordevol interessante riffs en grooves! Overweldigende opbouw die rock, in ieder geval live, moet hebben. ‘Creeping Through My Head’ als wellicht RHEA’s meest dansbare nummer trekt al redelijk vroeg in de set de ogen en oren naar het podium. De aandacht wordt in een ferme greep tot het einde van de twaalf songs tellende set vastgehouden, waarbij het publiek ook stap voor stap naar voren sluipt. Een toegift is er niet in de klassieke zin; van een korte pauze voor aanvang. We krijgen slechts een aankondiging dat de laatste twee liedjes aanstaande zijn. Waar RHEA op de plaat het gevaarlijke aspect van muziek lijkt te ontwijken, en vooral muzikaal wil zijn, staat er nu een fikse tijger met imposante klauwen voor ons. Ieder muzikant vormt een streep van deze reuzekat en dwingt zo als collectief tot alertheid die krassen en bijtsporen achterlaat. De Belgen leveren een compleet hoogenergetisch optreden en de tand- en nagelafdrukken mogen met trots worden gedragen.

Martijn Welzen

GALERIJ

RHEA

📸 Fer Vanreyten

Killed by Martians

📸 Fer Vanreyten

BAND VIDEO’S

RHEA

Killed by Martians

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Fer Vanreyten
📸 Bright Waters