Azijnfabriek | Concert - Aek Goes Wild!

🗓 ZATERDAG 20 APRIL 2024: Aek Goes Wild!

Na weer een geslaagde editie is zaterdagavond 20 april weer het moment om wild te gaan tijdens de 3e editie van Aek Goes Wild! Reserveer deze datum in je agenda en verzeker jezelf van een avond vol mooie momenten die je niet wilt missen!

Mit de kop hauweeeeeuuhhh!!!

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🗄 📷 Verslag & Foto’s van de vorige editie: https://azijnfabriek.nl/aek-goes-wild_archief/

🎵 Rock, Metal, Hardcore, Punk, Deathcore, Grindcore.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 Break In (rock)
⚡️ 21:30 Die Glücklichen Radfahrer (crossover)
⚡️ 22:30 Spear (hardcore)
⚡️ 23:30 LOMP (death-/grindcore)
⚡️ 01:00 Closing time

Aek Goes Wild Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1644602579402251/

Die Glücklichen Radfahrer Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/dieglucklichenradfahrer
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWt1V3r0RVbzx4U0oL5XS7w

BreakIn
Youtube: https://youtu.be/58RPKmTBHjg?si=JlUbTjw6vB2Oouzn

Spear
Instagram: https://www.instagram.com/spear_hc

LOMP
Instagram: https://www.instagram.com/lompislastigband

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/aek-goes-wild-20-04-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #livemuziek #concert #AekGoesWild #DieGlucklichenRadfahrer #BreakIn #Spear #LOMP #Rock #Metal #Hardcore #Punk #Deathcore #Grindcore

VERSLAG

Aek Goes Wild 3 – 20 april 2024

Even een disclaimer voordat we in de derde editie van Roermonds gezelligste kleine festival duiken. Als je bekend bent met het Sepultura-nummer ‘Roots Bloody Roots’ en je bent gevoelig voor liedjes of tekstregels die als geniepige oorwurmen in je brein rondzingen. Wees dan voorzichtig wanneer de naam Die Glücklichen Radfahrer opduikt.

Break In
Stevige rock, tegen de hardrock aanliggend met een lekker southern-feel onder aanvoering van zangeres Margo die met haar stemgeluid de jaren ver voorbij is. Er zit een gevoel en ervaring onder die niet makkelijk onder de knie te krijgen is, maar zij doet het met een heerlijke schijnbare eenvoud. Al een hele poos timmert het jonge viertal aan hun sound en trekt langzaamaan weg van, wat ooit hun grote invloeden waren; AC/DC en Pearl Jam. Sterker nog, op één cover na, bestaat de set uit heel sterke eigen nummers. En waar dat zuidelijke gevoel in de eerste paar songs overheerst, neemt een geniaal funkende bas halverwege het optreden brutaal de regie over. Hoe gaaf is dat loopje in de intro en hoe heerlijk stroomt deze niet al te subtiel onder de rest door. De genoemde cover is ‘Killing In the Name Of’ van Rage Against the Machine. Voor gitaar en bas is het een goed gekozen track. De kwaliteiten van Margo liggen niet zozeer in dat agressief proclameren van het origineel, maar in die met levenservaring doordrenkte soulvolle songs, waardoor dit nummer wat vreemd aanvoelt. De power van het viertal is al bekend in de regio. Nu nog het land in trekken!

Die Glücklichen Radfaher
Een groot nadeel van veel spelen en repeteren is; je wordt er beter van. Dat het rammeltrio DGR iedere editie van hun eigen festival weer beter is, merk je duidelijk. Hoe lekker strak schieten ze weer in hun vermakelijke Limburgstalige crossover tracks, waarbij vooral drummer Christian zich ongelooflijk kan uitleven. De band neemt nog steeds de dagelijkse irritaties en beslommeringen op de korrel. Van ‘Aaj Zak’ tot ‘De Kale van het Internet’ worden we flink om de oren geslagen. Hierna komen we in het cover-hoekje. ‘Wasting Away’ van Nailbomb staat ook weer op de setlist en kan mooi als ijkpunt dienen van de hiervoor genoemde groei. Betere en vooral strakkere uitvoering dan het vorig jaar. De oorwurm waar in de intro over gesproken wordt, komt van een Roermondse uitvoering onder de naam ‘Soep Greuntesoep’. Geweldig gedaan, supersmakelijk en we blijven achter met verschrikkelijk plakkerige vermicelli in de gehoorgangen.

Spear
Op 9 februari je eerste show spelen en dan nu direct met zo’n power voor de dag komen. We hebben er een nieuwe talentvolle groep bij in Limburg. De slagkracht is nu al ongekend. Gefundeerd op wat in de jaren 90 new school hardcore werd genoemd, nemen ze wat moderne metalrandjes mee en draaien meer breaks door de speakers dan hoofdact LOMP aan biertjes kan wegzetten. Dat de hardcore-motor op een heel typische brandstof moet draaien, hebben de heren goed begrepen en voeren daarmee de temperatuur flink op. Visueel laat het vijftal die kracht nog meer naar voren komen met voor het genre kenmerkende bewegingen. Dit is nu al zo sterk dat ik me verheug op de groei die Spear zeker zal gaan maken.

LOMP
Nog in de Azijnfabriek geweest als support van Inhume in december vorig jaar. Toen was het trio voor het eerst in 21 jaar op het podium verschenen en kreeg niet zo heel eenvoudig de draai gevonden. Nu blaakt de biercrew van het zelfvertrouwen en jast er met gemak een dikke set aan Nederlandstalige grindcore doorheen, nadat The A-Team tune de boel aankondigt. Dat de muziek vooral garant staat voor een dikke fuif laten de aanwezigen uitbundig blijken. Wat een prachtige combinatie van (inter)lokaal talent op Aek 3.

Maar hoe kom ik nu in hemelsnaam van die ‘Soep Greuntesoep’ af? En bedankt hè!

Martijn Welzen

GALERIJ

Break In

📸 Die Glücklichen Radfahrer

Die Glücklichen Radfahrer

 

📸 Die Glücklichen Radfahrer

Spear

📸 Die Glücklichen Radfahrer

LOMP

📸 Die Glücklichen Radfahrer

BAND VIDEO’S

Tusky

Boskat

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Die Glücklichen Radfahrer
📸 Bright Waters