Azijnfabriek | Concert - Aek Goes Wild!

🗓 ZATERDAG 22 APRIL 2023: Aek (Azijnfabriek) Goes Wild!

Als je er vorig jaar bij was dan weet je het wel. 22 april staat de Aek weer op zijn kop met Aek Goes Wild!

Save the date!

🎸 Die Glücklichen Radfahrer; Driekoppige hardcore-/metal-/punkband uit Roermond.
🎸 Konstepaasje; Dialect Drunk Punk oftewaal: ongenuanceerde Limburgstalige takkeherrie!

🎸 Cold Grip.

🎸 SugarPunch; Krachtige Poprock uit Nederland.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Rock, Metal, Hardcore & Punk.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 03:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Tickets deurverkoop: € 5 (Contant of via QR Code) inclusief 1 gratis consumptie)).
✅ Alle leeftijden
🍻 Drank: Pin en contant.
🧥 Garderobe: € 1 (Alleen contant).

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/2356777794525293/

Die Glücklichen Radfahrer Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/dieglucklichenradfahrer
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWt1V3r0RVbzx4U0oL5XS7w

Konstepaasje Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Konstepaasje
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=kDVTd9hVX6Q

SugarPunch Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Sugar.Punch.Official
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnznpC4s0Dm93FfPXGmqOFQ

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/aek-goes-wild-22-04-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #AekGoesWild #DieGlucklichenRadfahrer #ColdGrip #SugarPunch #Rock #Metal #Hardcore #Punk

VERSLAG

Aek Goes Wild 2 – 22 april 2023

Tweede editie van het leukste kleine festival voor alternatieve muziek in Roermond. Vier bands uit verschillende genres laten zich van hun beste of meest vermakelijke kant zien en blazen zo het schuim uit je fles Jupiler.

            Konstepaasje is in een klein stukje Limburg al vele jaren wereldberoemd. Pretentieloze punk uit de drie-letter-punkbandgeneratie. Denk DRI, SOD en GBH, maar dan stiekem aangevuld met wat Exploited en hele vroege Mucky Pup. Rammelen is nooit een kwaliteitskenmerk voor livemuziek, maar bij Konstepaasje kan het niet anders. Plezier op zijn Limburgs dat aan alle kanten de ledematen van je romp aframmelt. Zoals het hoort, wordt er zelfs geroepen dat je gerust de zanger zijn microfoon mag afpakken om zelf de teksten in ‘ut plat’ te schreeuwen. Publiek en band zijn één, wat altijd een prachtig gegeven is. Het Duitse Spermbirds riep het jaren geleden al ‘Get On The Stage’. Als je iets te zeggen hebt, doe het dan! Je uiten is belangrijker dan muzikaliteit. Konstepaasje zijn vaandeldragers van dat principe en verdienen alle lof en deze wereld van teveel professionalisering en talentontwikkeling.

            Dat laatste is bij Die Glücklichen Radfahrer niet anders. Ook het Limburgs speelt hier de hoofdrol, net als plezier. Muzikaal is dit trio wel wat stabieler. Om de setlist even op de kop te zetten, is de cover ‘Wasting Away’ van Nailbomb hier een goed voorbeeld van. Het draagt dezelfde energie uit als het origineel, maar dan onder een DGR deken. De andere songs zijn ondermeer lekker lompe crossover-meezingers over een ponykamp, en dat het leven dat niet is. Een leuke hond, die nog niet zo makkelijk in onderhoud is. En moeder, die ziek thuis op de bank ligt. Als organisator van het festival is DGR er als vaste waarde bij en is een vergelijking met vorig jaar onvermijdelijk. De mannen hebben toch, onder die dikke laag ‘lol en jolijt’ een mooie groei doorgemaakt.

            Cold Grip neemt de meer serieuze richting. Een jonge hardcore band uit Weert die vooruit wil, getuige ook hun net verschenen video / single ‘Ellipse’ die natuurlijk deel uitmaakt van de set. Het podium lijkt soms wat te klein voor de twee gitaristen die zich wat dicht op elkaar aan een kant van het podium hebben geposteerd. Waarschijnlijk om de frontman Alex de ruimte te geven. Hij heeft een opvallende performance die niet misstaat op een veel groter podium. Heeft nog steeds zijn charme als niet alles tot in de puntjes is uitgekiend. Melodie mag er zijn voor Cold Grip, maar wordt verpakt onder een heerlijke rauwe vibe, die op momenten de metalcore aantikt. Drummer Laszlo speelt daarnaast vandaag zijn eerste show met Cold Grip en doet dat met verve. Naar gelang de set vordert zit de band beter in zijn vel en hieruit volgt een meer energieke reactie uit het publiek. De laatste paar tracks pakken dan gewoon iedereen bij de heesgeschreeuwde strot. Hardcore zoals het hoort.

            Als laatste krijgen we met SugarPunch! een beetje vreemde eend in de bijt. Niks van bruut vastgrijpen of op volume omverblazen, maar verbazen met kwaliteit. Rock ‘n’ roll, die punkrock op punten de hand geeft, met in Janneke een zangeres die vocaal alle voorgangers met gemak de kleedkamers in kan sturen. Daar ligt ook zeker de kracht van deze groep. Maar dat het allemaal uiteindelijk om hetzelfde draait, blijkt uit een eigen interpretatie van ‘Downfall Of Us All’, origineel van A Day To Remember, waarbij Alex van Cold Grip de rauwe vocalen mag verzorgen. Mooi om te zien hoe twee belangrijke kanten van de muziek, ambitie en plezier, bij alle bands aanwezig zijn, maar in soms opvallend verschillende verhoudingen.

Martijn Welzen

GALERIJ

Konstepaasje

Die Glücklichen Radfahrer

Cold Grip

SugarPunch

BAND VIDEO’S

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters