Azijnfabriek | Concert - Yantras, Ter Ziele & Hezurra

🗓 VRIJDAG 3 MEI 2024: Azijnfabriek presenteert de volgende live bands: Yantras, Ter Ziele & Hezurra!

🎸 Yantras; giet het duistere en occulte in hun experimentele mengsel van post-doom. De band is gevestigd in Roermond en haalt inspiratie uit de duistere delen van de stadsgeschiedenis. Voor fans van Thou, Pallbearer, YOB en GY!BE.

🎸 Ter Ziele; met een gezamenlijke voorliefde voor bands als Sumac, Amenra, Cult Of Luna en Briqueville bundelen de bandleden van Ter Ziele eind 2020 hun krachten om een eigen draai te geven aan het doom genre. Met zware, dramatische riffs, lompe drumpartijen en ijzige vocalen worden de grenzen van het bestaande muzikale kader opgezocht en laten de bandleden zo hun affiniteit met post –en black metal doorschemeren.

🎸 Hezurra; Thunder Mountain Blackened Doom orkest gehuld in mysterie met (ex-)leden van oa. Callenish Circle, Dreadlock Pussy, Revamp, Pigteeth en From The Crypt.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🎵 Black Metal, Doommetal, Post-metal.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 – 21:00 Hezurra
⚡️ 21:30 – 22:20 Ter Ziele
⚡️ 22:45 – 23:45 Yantras
⚡️ 23:45 – 02:00 DJ
⚡️ 02:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1831208640685908/

Yantras Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Yantrasofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/yantras_official/

Ter Ziele Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/TERZIELEDOOM/
Instagram: https://www.instagram.com/ter_ziele/
Youtube: https://www.youtube.com/@TERZIELEDOOM

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/yantras-terziele-03-05-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Yantras #TerZiele #Hezurra #BlackMetal #Doommetal #PostMetal

VERSLAG

Yantras / Ter Ziele / Hezurra –  vrijdag 3 mei 2024

Hezurra
Tot een dikke maand geleden was zelfs de bandnaam van het duistere gezelschap Hezurra in mistflarden gehuld. Met slechts de stijlomschrijving ‘blackened doom’ werd inzicht gegeven in de kwade bedoelingen. Dat er (oud)leden van From the Crypt, Callenish Circle of Dreadlock Pussy in de band zitten gaf ook al niks van inhoud weg, maar wel het besef dat er kwaliteit onder ligt. Loodzware doom die traag splinters van gitzwart obsidiaan de planken afschiet om die zich zonder meedogen vast te zetten in de lichamen die op de voorgrond meetrillen met de immense luchtverplaatsingen. Een half uur slechts duurt het optreden dat Hezurra zijn eerste seance heeft genoemd. Maar gecommuniceerd met geesten of de toehoorders wordt er niet. De slepende hardheid van deze groep is er meer één van een exorcisme waarbij je gereinigd wordt en door de muur van geluid je geest zich via je versplinterde ruggenmerg tegen de achterwand van de zaal laat plakken. Interessant echter is dat één van de gitaren als een soort levenslijn, ielig, bijna breekbaar, zingend boven de stalen muur uitstijgt. Alsof de wereld aan alle kanten in brand staat, maar het laatste sprankeltje hoop zich niet laat verstommen.

Ter Ziele
De Friezen van Ter Ziele bouwen meedogenloos verder aan de desolate sfeer die de Limburgers aanwakkerden. Onder de ijzige vocalen en eenzelfde geluidswal als Hezurra ligt een merkwaardig verwrongen groove. Het gaat wat ver om het dansbaar de noemen, maar ook hier gaat hoop en schoonheid van uit. Het leven is keihard, net als de sound die golf na golf tegen de zintuigen beukt, maar, misschien tegen beter weten in, blijf je zoeken naar die glinstering van het bestaan. En waar de eerste band een nogal rigide tempo aanhoudt, komt Ter Ziele beter voor de dag wanneer het tempo omhoog gaat en de black metal zijn lelijke tronie laat zien. De versnelling is licht natuurlijk, het blijft wel doom. Geweldig hoe de frontman een bijna hardcore-manier van bewegen heeft, maar alles zich in een roes van slowmotion afspeelt. Een ware trance wordt gedurende de set opgeroepen waarbij de gitaren tussen de songs door blijven huilen en op die manier zonder introductie het volgende hoofdstuk inleiden. De opgebouwde spanning zal op die manier nooit verslappen.

Yantras
Vandaag is de dubbel-single presentatie van Yantras dat al twee jaar op rij de goedkeuring van het grensverleggende Roadburn festival in Tilburg mag wegdragen. De kwaliteit was al te bespeuren toen de groep vorig jaar, als support van Terzij De Horde de Azijnfabriek aandeed. Maar wat een dik jaar aan groei kan veroorzaken is ongekend. Troefkaart is, en blijft, zangeres Natalya die net zo makkelijk emotiegeladen melodieën kan uitdragen als allesverzengende uithalen. Beide stijlen staan compleet in dienst van de sfeer die, zo blijkt, onder de treurnis ook die vlam van hoop kan aanjagen. Songs ‘HAL’ en ‘I Am You’ vormen trots de pasgeboren metalen tweeling die zonder beschuit met muisjes de roetzwarte intenties en groei duidelijk maken. Dat de band zich naast een paar rechtse directe ook kan verliezen in weidse landschappen blijkt wanneer de snarenplukker van Hezurra het podium betreedt en samen met Yantras op reis gaat in de cover ‘Oeverloos’ van Fluisteraars. Prachtige titel die de lading volledig dekt. Eén van de meest complete bands die Roermond binnen de gemeentegrenzen heeft en die al voor de tweede keer in de Azijnfabriek overtuigt en tot op de fundering affakkelt.

Martijn Welzen

GALERIJ

Hezurra

Ter Ziele

Yantras

 

📸 @lil.bonsi

BAND VIDEO’S

Ter Ziele

Yantras

 

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters