Azijnfabriek | Concert - Up The Irons | Roerig

🗓 VRIJDAG 4 NOVEMBER: Roerig presenteert met trots de volgende live band… Up The Irons (Iron Maiden Tribute)!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 Up The Irons; Heavy Metal. Up The Irons is de grootste Iron Maiden Tribute van Nederland. Een show boordevol energie. De nummers, tot op de noot nauwkeurig uitgevoerd, in combinatie met het enthousiasme van vijf die-hard Iron Maiden fans, staat garant voor een spectaculaire avond voor jong en oud. Alle hits, aangevuld met minder bekende Iron Maiden krakers komen voorbij.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen én de derde editie van Roerig!

TIME TABLE
⚡️ 20:30 Doors open
⚡️ 21:00 Up The Irons
⚡️ 00:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Tickets: € 14,50 incl. servicekosten
✅ Alle leeftijden
🧥 Garderobe: € 1 (Alleen contant).

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/218849696467236/

Up The Irons Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/uptheirons.NL

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/up-the-irons-iron-maiden-tribute/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #UpTheIrons #IronMaidenTribute #HeavyMetal; #Hardrock #NewWave #BritishHeavyMetal #Speedmetal

VERSLAG

Up The Irons – 4 november 2023 – Azijnfabriek Roermond

Er is een onmiskenbare link tussen de Britse metalgrootmacht Iron Maiden en Roermond. Op 22 oktober 2010 speelde Paul Di Anno, zanger van de eerste twee Maiden albums, samen met het Italiaanse Children of the Damned op de planken van de Azijnfabriek. In 2018, op 19 oktober, was de akoestische sensatie Maiden United in de theaterzaal van ECI cultuurfabriek. Nu dat beide genoemde zalen hun liefde voor live-muziek hebben gekoppeld onder de banner Roerig past Up the Irons natuurlijk perfect in het plaatje.

Aldus komt het Brabantse Up the Irons op volle oorlogssterkte binnen. De hele set van het vijftal is gebaseerd op het 1985 ‘Live After Death’. Een gegeven dat duidelijk wordt door de banners met de karakteristieke afbeeldingen van het live album aan weerzijde van de stage en de ‘Powerslave-tour’ Eddie achter de drumkit. Het kan ook gewoon niet anders dan dat de beroemde speech van Winston Churchill de zaak aftrapt en wordt gevolgd door ‘Aces High’, waar de Slag om Engeland uit de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Zonder dralen volgen dan ‘Two Minutes To Midnight’ en ‘The Trooper’, inclusief gewapper met de Union Jack door zanger Jos Severens. Daarmee lijkt de tracklist van het originele album gevolgd te worden. Todat gekozen wordt voor ‘Wrathchild’ waar de inspiratiebron voor ‘Flight of Icarus’ kiest, dat bij de Brabanders een paar songs later volgt. Interessant om dan te voelen dat Up The Irons de setlist beter in elkaar heeft gestoken. De opbouw is aantrekkelijker en het vloeit gewoon lekkerder. Ook blijft de frontman van Up The Irons vokaal bij zijn eigen leest. Hoe goed hij ook de Maiden songs kan vertolken, doet hij nergens geforceerd Dickinson na. Het is een tribute en geen kopie, waardoor het ook eerlijk en natuurlijk blijft. Hoogtepunt volgt wanneer het power-koppel ‘The Rime Of the Ancient Mariner’ en ‘Powerslave’ zich aandient. Wat een onlosmakelijk heerlijk duo blijft dat voor iedere doorgewinterde Maiden fan. Hierdoor komt er, met name in de tweede helft een soort magie los en maken favorieten als ‘Number Of The Beast’ en ‘Hallowed Be Thy Name’, deze inclusief ‘scream for me Roermond’, de overrompeling compleet. Meezinger ‘Running Free’ staat strategisch aan de staart, om nog een keer de Azijnfabriek volledig op de kop te zetten. Wederom een verstandige keuze. Afwijkend van de Maiden plaat is afsluiter ‘Sanctuary’, waar een hele vroege jaren 80 Eddie in leren jas het podium bestormt. Het mag bekend zijn dat dit wel de sluitpost is bij concerten van Bruce Dickinson, Steve Harris en de anderen, maar het staat niet op ‘Live After Death’. Na de laatste tonen doet ‘Always Look On The Brightside of Life’ van Monty Python over speakers ons uitgeleide om waarheidsgetrouw te blijven. Prachtig hoe de muziek van een band die tot arena-proporties is uitgegroeid, opvallend goed werkt op een klein podium. En dat zelfs de visuele toevoegingen als rook, een enorme vlag en een gemummificeerde Eddie op stelten het nergens claustrofobisch laat aan voelen. Groots, luchtig, luid en overdonderend.

Martijn Welzen

GALERIJ

BAND VIDEO

SETLIST

SOCIAL MEDIA

📸 ECI Cultuurfabriek
📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Vliegende Bosschenaar