🗓 ZATERDAG 18 MEI 2024: Roerig presenteert Up The Irons (Iron Maiden Tribute)!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 Up The Irons; is de grootste Iron Maiden Tribute van Nederland. Een show boordevol energie, met decor en uiteraard Eddie, benadert Iron Maiden tot in perfectie. De nummers, tot op de noot nauwkeurig uitgevoerd, in combinatie met het enthousiasme van vijf die-hard Iron Maiden fans, staat garant voor een spectaculaire avond voor jong en oud. Alle hits, aangevuld met minder bekende Iron Maiden krakers komen voorbij.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🎵 Heavy Metal

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 21:00 Aanvang
⚡️ 00:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/839049088000222/

Up The Irons Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/uptheirons.NL
Instagram: https://www.instagram.com/up_the_irons_nl/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/up-the-irons-roerig-18-05-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #UpTheIrons #IronMaidenTribute #HeavyMetal #Hardrock #NewWave #BritishHeavyMetal #Speedmetal

VERSLAG

Up The Irons – Zaterdag 18 mei 2024

Op het nieuwe Up The Irons shirt en de prachtige backdrop die bijna niet te zien is achter de kolossale drumkit prijkt een bekende Eddie. Het is de waarzegger, ‘The Clairvoyant’, van het conceptalbum ‘Seventh Son of a Seventh Son’ van Iron Maiden uit 1988. Dat, gelinkt aan het feit dat Up The Irons hun 25-jarige jubileumoptredens ’25 Years of Playing With Madness’ hebben genoemd, een knipoog naar ‘Can I Play With Madness’, gaf het idee dat de plaat wel eens integraal zou worden gespeeld. ‘Moonchild’ met het geluid nog wat in elkaar gedrukt, opent inderdaad een bijzondere avond, maar de fijnere details zijn er nog niet. ‘The Clairvoyant’ volgt, waarna ‘Can I Play With Madness’ zich aandient. Een vat pure Maiden-elixer wordt nu ongegeneerd omgekiept en golft als de bas van Joey Bruers de zaal in. ‘Seventh Son’, wordt al niet meer op de letter uitgevoerd als ‘The Trooper’ inzet, inclusief Union Jack die aan een iets te lange mast boven de gulzige toehoorders wappert. Onder andere krakers als ‘Number of The Beast’, inclusief duivel en ‘Wasted Years’ volgen waarna een bijzonder trio aanklopt. Het epische ‘Seventh Son of a Seventh Son’, deze met een creepy waarzegger die door het publiek struint, is een bijzonderheid voor de band volgens zanger Jos Severens. Schitterende uitvoering die toch weer even teruggrijpt op de titel van de tour. Deze krijgt daarna grootheden ‘Phantom of the Opera’ en ‘Hallowed By Thy Name’ op de staart. Zo bereiken de drie lange tracks samengevat de muzikale climax. Op 4 november 2022 was Up The Irons voor het eerst in Roermond. Toen vormden ‘Rime of the Ancient Mariner’ en ‘Powerslave’ die geniale speerpunt. Feilloos weten de heren hoe een perfecte atmosfeer wordt opgebouwd en nemen het theatrale aspect net zo serieus als het geluid. Na de reguliere setlist, die eindigt met ‘Iron Maiden’, en mummie-op-stelten, neemt bassist Joey het woord. Hij laat weten dat vaste gitarist Hein Willekens voor vandaag verstek moest laten gaan. Paul Marcelis, ook bekend van Lord Volture, kreeg het invalverzoek en een lijst nummers voor de kiezen. “Krijg je dit voor elkaar voor 18 mei?”, was de niet geringe opdracht. Het antwoord weten we nu. Wat een ongelooflijke krachtoer die met een klapper van een toegift nog even wordt opgerekt. ‘Fear of The Dark’ bij het origineel ook een publiekslieveling doet er in de oververhitte Azijnfabriek nog een laatste slok van de toverdrank bovenop. Na 25 jaar Maiden songs spelen, is de fenomenale discografie van het Britse voorbeeld een tweede natuur geworden voor Up The Irons.

Martijn Welzen

GALERIJ

📸 Fer Vanreyten

BAND VIDEO

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Fer Vanreyten
📸 Bright Waters