🗓 ZATERDAG 8 JUNI 2024: Thrashnight bij de Azijnfabriek!

Op 08 juni wordt de Roermondse Azijnfabriek weer eens ouderwets afgeragd voor een stampende avond thrashmetal!

Haal je battlejacket van zolder, masseer je nek al wat los en oefen je moshpitmoves want dit wordt er een om niet gauw te vergeten!

De Roermondse thrashhelden van VELOZZA zullen de tent afbreken en tegelijk ook hun E.P. in fysieke vorm presenteren.

Een heuse release party dus!

Daarbij zijn er ook nog eens meer dan waardige supportacts gevonden bij onze zuiderburen. WORLD DECAY en AXIDENT zullen de zaal lekker opwarmen.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, want de entree is maar een tientje voor deze drie top bands!

🎸 Velozza; prepare for an explosive onslaught of metal power with Velozza! This quad delivers high-speed, heart-pounding songs and crushing, heavy anthems that leave metalheads breathless. Join the mosh pit and unleash your inner metal warrior as Velozza takes you on an exhilarating sonic journey, conquering the world one decibel at a time.

🎸 World Decay; Thrashmetal from Limburg, Belgium. No nonsense, fast & heavy.

🎸 Axident; Thrash metal from Antwerp Belgium since 2022.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🎵 Thrashmetal.

TIME TABLE
⚡️ 19:00 Doors open
⚡️ 02:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1133682944534166/

Velozza Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Velozzaband
Instagram: https://www.instagram.com/velozzaofficial

World Decay Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/worlddecay
Instagram: https://www.instagram.com/worlddecaybe

Axident Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/axidentband
Instagram: https://www.instagram.com/axident_band

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/thrashnight-08-06-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Velozza #WorldDecay #Axident #Thrashmetal

VERSLAG

Velozza / World Decay / Axident – zaterdag 8 juni 2024

Echt heel lang geleden, zo op de grens van de jaren 80 en 90 was er op MTV binnen het programma Headbangers Ball het item ‘Triple Thrash Treat’. Wat energie betreft bliezen deze drie felle metalsongs de rest van de twee uur durende show uit het water. Thrash springt, stuitert, is heel boos, maar maakt ongelofelijk veel plezier in een live-setting. Vandaag heet de ‘Triple Thrash Treat’ ‘Thrash Night’ in de Azijnfabriek. Aan lange haren, witte gympen en zwarte shirts wordt het genre naar het nu getrokken. Twee Belgische en één Limburgse band laten gouden tijden herbeleven, maar vergeten niet dat er inmiddels een veertig jaar aan geschiedenis is opgebouwd.

Axident
Het Antwerpse Axident is het meest old school van de avond. Een moordend tempo, dicht tegen het oude Slayer aan met Venom trekjes en een stem die wel wat aan een vroege Max Cavalera doet denken, duiken we ver de historie in. Er zit een enorm vat potentie onder deze jonge band die pas twee jaar de podia beklimt. Als de terughoudendheid van de eerste paar tracks wordt afgeworpen lijkt de muziek beter in te slaan. Wanneer er dan heel slim, in de stijl van ‘Seasons in the Abyss’ van Slayer, een akelig melodieuze intro wederom een kraker aankondigt, heeft Axident een gouden draad te pakken. Juist die afwisseling geeft de felheid nog meer kracht. Voor het podium verzamelen zich dan al de eerste ruiters van de apocalyps en de vlag van een wilde thrashavond wordt hoog in de mast gehesen.

World Decay
Van net over de grens bij Maastricht komt World Decay. Ze tappen uit een heel ander vaatje hun muzikale gerstenat. Natuurlijk is er tempo, want thrash! Door toevoeging van powermetal invloeden hangt er plots een heel andere atmosfeer. Een schitterende microfoonstandaard gemaakt van een zware ketting wordt door zanger Ben als een wapen boven het hoofd getild en hij maant zijn strijdmakkers tot een frontale aanval. Wat een enorme kracht zit er onder de muzikaliteit. Kan me er niet aan onttrekken dat het Canadese 3 Inches of Blood ergens een invloed moet zijn geweest. Zonder de hoge vocalen dan. Deze generaal met platte pet spuwt salpeterzuur en overtuigt met het mes op je keel. De urgentie van hun ep ‘Blackened Soil’ en album ‘Unholy Sacrifice’ is nog maar net onder controle. Dat is de kern van echt thrash; de rand opzoeken van de laatste korrel buskruit en het laatste vonkje dat hele huizenblokken in de as kan leggen. En het dan nét niet doen. World Decay heeft die heerlijke spanning volledig in een houdgreep.

Velozza
De nieuwe drie-track EP ‘Bankrupt the Republic’ wordt vandaag voorgesteld in deze thuiswedstrijd. Voor een band uit de buurt is Velozza helaas niet al te vaak op lokale podia te bekennen. Hierdoor heeft de enorme groei van het viertal zich voornamelijk op andere plekken voltrokken. Maar wat een absoluut ongekende klasse. Muzikaal zo strak, energetisch zo compleet over de top en daarbij ongeëvenaard wat publieksinteractie betreft. Waar de eerste twee bands veel meer op de hoogtijdagen van het genre in de jaren 80 leunen, is Velozza wel degelijk een groep van deze tijd. De afwisseling, de melodieën, de sfeer; het klopt tot op de hedendaagse millimeter. Daarnaast straalt het plezier er vanaf, met confettikanon, strandballen en omgevallen bierflesjes. Er wordt door het kwartet niet vergeten boven alles een degelijke set neer te zetten. Onder andere hun kakelverse EP wordt integraal gespeeld, inclusief Exodus cover ‘War Is My Sheperd’. De groove van hun Californische helden hebben ze goed begrepen en het is ook de groove, eigengemaakt in hun eigen tracks, die zowat de hele vloer laat opspringen. De gympen zijn al lang niet wit meer, de oren piepen en we zijn een paar cd’s en intense herinneringen rijker. Dit is thrash; zou koning Leonidas zeggen!

Martijn Welzen

GALERIJ

Velozza

 

📸 Velozza

BAND VIDEO’S

Velozza

World Decay

Axident

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters