Azijnfabriek | Concert - The Perfect Tool

🗓 WOENSDAG 8 FEBRUARI 2023: Roerig presenteert ’s Werelds Beste Tool Tribute uit de USA… The Perfect Tool! *** UITVERKOCHT ***

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 The Perfect Tool; Als Maynard James Keenan het zelf zegt, moet het waar zijn: The Perfect Tool is de beste Tool tribute band van de wereld. All the way from Boston neemt The Perfect Tool je mee door het rijke oeuvre van Tool!

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Progressieve rock, Pop.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:45 The Perfect Tool
⚡️ 22:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Tickets: *** UITVERKOCHT ***.
✅ Alle leeftijden
🧥 Garderobe: € 1 (Alleen contant).

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/598513305396894/

The Perfect Tool Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/theperfecttool
Instagram: https://www.instagram.com/perfecttooltribute

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/the-perfect-tool-roerig/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #Evenement #Livemuziek #Concert #ThePerfectTool #ToolTribute #ProgressieveRock #Pop #ProgressiveRock #ProgRock

VERSLAG

The Perfect Tool – 8 februari 2023 – Azijnfabriek Roermond

De podiumlichten straalden voor het eerst op het Amerikaanse Tool in het begin van de jaren 90. De  ‘hairmetal’ het vorig decennium had zich, net als de haargrens van de muzikanten, teruggetrokken achter de horizon, en Grunge beleefde zijn hoogtijdagen. Tool was anders! Het viertal had een bijna wiskundige benadering van hun muziek. Tot op de vierkante millimeter hebben de songs betekenis. Omlijst met kunstzinnge foto’s, videos en podiumaankleding. En zo bouwde de band hun eigen niche in de wereld van alternatieve muziek razendsnel uit tot een kerk van immense proporties. De onvermijdelijke verspreiding van het Tool-virus begon met de release van ‘Undertow’, het eerste album, in 1993. Nadat de ep ‘Opiate’, een jaar eerder, de temperatuur van het water had mogen testen.

Dat jaartal, 1993, is belangrijk voor vandaag. Het eveneens Amerikaanse The Perfect Tool neemt het dertigjarig jubileum als uitgangspunt van de setlist die deze woensdag over de speakers van een uitverkochte Azijnfabriek blaast.

Het oorspronkelijke Tool staat naast die genoemde drang tot muzikale perfectie ook voor diepgewortelde emoties. Dat is de drijfveer voor alle leden, maar komt het meest tot uiting in stem en woorden van Maynard James Keenan. Iedere lettergreep die zijn krachtige stembanden verlaat neemt een stukje van zijn ziel mee. Ongegeneerd mogen wij zijn diepste gevoelens meemaken; rauw en ongefilterd. The Perfect Tool kan dat ook tot in, eh, perfectie. Het begint al met het uiterlijk van Spencer Fenimore, de frontman van wat ’s werelds beste Tool-tribute wordt genoemd. Zijn voorkomen ligt opvallend dicht tegen het ‘origineel’ aan, maar dat is slechts een bijkomstigheid. Spencer kent de kern, nee voelt de soms pijnlijke kern van zijn helden. Hij raakt in een zelfde trance als Keenan en neemt je mee in een ongekende wereld ondersteunt door kenmerkende psychedelische visuals. Bovendien stuwen de tegendraadse drums en die onnavolgbare baslijnen het geheel tot grote hoogten waar ademnood voor de overdonderde luisteraar dreigt. De gitaar heeft dan weer dat prachtige zwemmende geluid waar de band bekend om staat. Dat allemaal met een vanzelfsprekendheid alsof het handelt om het inschenken van een glas bier. The Perfect Tool beet vandaag in Roermond de spits af van een tour door Nederland, België en Duitsland van maar liefst veertien optredens. Spencer spoorde het enthousiaste publiek aan om hem zijn stem nu al tot overbelasting te dwingen. Gebeurde niet, maar met een set van anderhalfuur aan bekende songs en een dikke toegift, ook met publiekslieveling ‘Sober’, is een goede poging gedaan.

Martijn Welzen

GALERIJ

BAND VIDEO

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 ECI Cultuurfabriek
📸 Vliegende Bosschenaar