Azijnfabriek | Concert - Terzij de Horde + Lijkschouwer + Yantras

🗓 VRIJDAG 24 MAART: Roerig presenteert met trots de volgende live bands… Terzij de Horde + Lijkschouwer + Yantras!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 Terzij de Horde; Terzij de Horde combineert progressieve black en doom metal met de rauwheid en live performance die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Gedurende hun hele bestaan wordt de band omschreven als een mix tussen Khanate, Wolves in the Throne Room, Deathspell Omega en Neil Perry. De naam van de band komt af van dichter Hendrik Marsman en staat voor levensdrift en de drang om intens, vurig en gevaarlijk te leven, wat helemaal past bij het geluid van deze Utrechtse band.

🎸 Lijkschouwer; Deze relatief jonge Rotterdamse metal formatie beukt graag buiten de lijntjes en is naast black metal dan ook besmeurt met invloeden van sludge, doom en death-metal. Hun debuut-album ‘Lamentations of Cosmic Absurdity’ kwam afgelopen oktober uit en liet meteen een sterk staaltje diversiteit van riff-werk, duistere atmosfeer en dronische precisie horen.

🎸 Yantras; Met een oorsprong in tragedie is Yantras wanhoop te boven gekomen. Gevestigd in de hoofdstad van de heksenjacht in Nederland is het unieke post-doom mengsel van Yantras doordrenkt in dezelfde donkere, apocalyptische en occulte sfeer en de rauwe, pure emotie die ooit aanwezig was in hun thuisstad Roermond. De huidige samenstelling van Yantras is in 2023 bij elkaar gekomen en brengt invloeden vanuit allerlei soorten harde muziek samen. Yantras gaat bruter en harder dan voorheen.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Progressive Black Metal, Doom Metal, Deathmetal, Sludge Metal.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 – 21:00 Yantras
⚡️ 21:30 – 22:00 Lijkschouwer
⚡️ 22:30 – 23:30 Terzij de Horde
⚡️ 03:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/494575162546017/

Terzij de Horde Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/terzijdehorde/
Instagram: https://www.instagram.com/terzijdehorde/

Lijkschouwer Social Media
Instagram: https://www.instagram.com/lijkschouwer_official/

Yantras Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/yantrasband/
Instagram: https://www.instagram.com/yantras_official/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/terzijdehorde-lijkschouwer-yantras-roerig-24-03-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #TerzijDeHorde #Lijkschouwer #Yantras #ProgressiveBlackMetal #DoomMetal #Deathmetal #SludgeMetal

VERSLAG

Yantras / Lijkschouwer / Terzij De Horde – 24 maart 2024 – Azijnfabriek Roermond

De eerste tonen van het Roermondse Yantras klinken als een angstaanjagende scheepsbel die luidt boven de grondmist die langzaam golft over de lokale dodenakker. Emoties zullen vanavond in alle kleurrijke schakeringen het spectrum passeren, zolang het maar verwant is aan zwart. Met een samenstelling die een fikse update heeft gehad worden de schaakstukken van Yantras met beleid over de vlakken van het leven geschoven. Van diepgewortelde klaagzangen tot de hemeltergende uithalen van zangeres Natalya vallen de desperate sentimenten als een louterende wolkbreuk op de hoofden van de luisteraars. Gezien de prille herstart van de groep is het bijna niet te bevatten hoe de dikke doom metal, gemengd met kenmerkende shoegaze ingrediënten al met zo’n overgave gebracht kunnen worden. Wát een opener van deze avond.

Met een naam als Lijkschouwer laat ook dit Rotterdamse gezelschap geen madeliefjes op het pas gedolven graf groeien. De dystopische oorlogsmachine gaat als een nietsontziende vuurstorm door de maatschappij die alle liefde en respect heeft verloren. Malende doom, met hooghuilende gitaren mengen zich met bloedspetters van black- en deathmetal om zo een geblakerde sfeer te creëren die de zinloosheid van het bestaan een creatieve omlijsting geeft. Brute schoonheid met als muze apatische nutteloosheid.

Als de grauwe as van de verbrande wereld van de schouders is geveegd mag een van Nederlands grootste metal sensaties Terzij de Horde de apocalyptische preek inzetten. De overheersende toon is er wel meer een van openheid. Waar blackmetal vroeger vooral ter ere was van Satan, Lucifer of welke naam de gehoornde heerser van de onderwereld ook had, is de mens zelf in het middelpunt gezet. Goed en kwaad is de kern van de natuurlijke entiteit die we zijn en die de speerpunt vormt van de voordracht. Zanger Joost neemt het voortouw als de kardinaal bij een hoogmis. Armen zwiepen onder statische rode podiumverlichting omhoog om bijtende vokalen kracht bij de zetten. Prachtig hoe de enorme filosofische basis die zo kenmerkend is voor de intelligentie die schuilgaat achter de Utrechters zo extreem hard op woorden en riffs is gezet. Met goed geluid ook. De drums zijn bij pure blackmetal vaak zo’n oncontroleerbare monsters dat alle andere instrumenten gemuilkorfd worden. Nu krijgt iedere muzikant zijn juiste rol toebedeeld, wat de gehele uitstraling van Terzij De Horde alleen maar versterkt. Tracks van, de door de metalwereld met veel complimenten ontvangen, ‘In One Of These I Am Your Enemy’, in innige samenspraak met oudere nummers laten horen waarom deze band tot ver over de landsgrenzen hoge ogen gooit. De zonen van dichter Marsman maken hun naamgever en vader in de kunsten trots.

Martijn Welzen

BAND VIDEO’S

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters