🗓 ZATERDAG 6 JULI 2024: RudeBeatz bij de Azijnfabriek!

🎶 De week van de Limburgse popmuziek trapt af met een speciaal openingsevent 🎶

Zaterdag 6 juli wordt De Week van de Limburgse Popmuziek feestelijk gestart met een openingsevent bij de Azijnfabriek in Roermond. Kom gratis langs bij deze showcase waar HipHop én Pop/Rock acts uit Roermond samenkomen voor een ultieme live crossover. De lineup bestaat uit niemand minder dan Outsidahz, Brick010, Break in & Death Row Delta. Tot dan!

De avond wordt georganiseerd door Streetculture Roermond en Roermond in Tune.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🎵 Hardrock, HipHop, Outlaw country on Ketamine

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 – 21:15 Break in – Hardrock
⚡️ 21:45 – 22:30 Brick010 – HipHop
⚡️ 23:00 – 23:45 Death Row Delta – Outlaw country on Ketamine
⚡️ 00:15 – 01:00 Outsidahz – HipHop
⚡️ 01:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1504069293849563/

Streetculture Roermond Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/StreetcultureRoermond
Instagram: https://www.instagram.com/streetcultureroermond/

Roermond in Tune Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/roermondintune
Instagram: https://www.instagram.com/roermondintune/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/rudebeatz-06-07-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #rudebeatz #popinlimburg #limburg #wlp #wlp2024 #streetculture #roermondintune #hiphop #pop #rock #showcase

VERSLAG

RudeBeatz – zaterdag 6 juli 2024

Om de week van de Limburgse popmuziek passend af te trappen is er deze geweldige crossover tussen Roermond in Tune en StreetCulture Roermond uitgedacht. De In Tune-kant levert met Break In en Death Row Delta twee vlammende bands, waar StreetCulture met levenservaring doordrenkte hiphop naar het podium loodst. De rauwe intensiteit en het talent van muziek uit de underground is waar de twee intiatieven elkaar raken.

Break In
Het jonge Break In is een vaste gast bij de Azijnfabriek, maar iedere keer als het viertal het podium betreedt zijn ze beter, groter en volwassener. Stevige rock, in zijn algemeenheid, mag zelfvertrouwen, of zelfs wat arrogantie uitstralen. De muziek dan hé, niet de artiesten. Langzaam maar zeker kruipt de band naar een perfecte amalgaam van stijlen en emoties. Nog steeds de stevige rock met felle southern invloeden, maar vandaag was het eens de gitarist die meer op de voorgrond trad, waar normaal de geniale bas de ogen op zich gericht krijgt. Het eigen materiaal is daarnaast zover gegroeid en uitgekristaliseerd dat er voorzichtig gedacht mag worden om het op plaat te gaan vastleggen.

Brick010
Eén jonge man, schijnbaar eenzaam op het podium. Hij drukt op play en de ruimte vult zich met dikke beats. Alleen, zeker, maar niet eenzaam. Brick010 neemt je mee in zijn belevingswereld en we zijn allemaal uitgenodigd. “Ik heb die bitches niet nodig” en “mijn haters houden van mij” geven slagkracht aan zijn zelfvertrouwen zodat hij door de obstakels van het leven heen kan laveren met muzikaal zelfbewustzijn. “Dit is mijn therapie”; verkondigt de jonge rapper dapper. We raken zomaar de kern van zijn liefde voor hiphop en misschien wel de kern van het zijn. Als een dagboek van emoties en frustraties zijn we op reis in de wereld van Brick010.

Death Row Delta
Een kudde hitsige hengsten dendert ergens in de Amerikaanse staat Tennessee de heuvel af, waarna met een twee inch PVC-buis vanaf de gedeukte en verroeste motorkap van een ouwe Dodge een onsje of twee onbestemde witte substantie in de neuzen van de hoefdieren verdwijnt. En dat is dan pas het eerste nummer van Death Row Delta. We staan zomaar midden in tornado-alley en worden met bloed, zweet en whiskey doordrenkt terwijl het viertal op het podium countrymuziek tot het extreme heeft opgerekt zonder te breken. Levensliederen on speed, ketamine voor de ziel en genoeg alcohol om zelfs de sterksten onder ons van de barkruk te laten glijden. Maar slim genoeg zitten er ook rustigere tracks tussen, waardoor de razende broertjes je nog veel harder op de oren slaan tot die blauw zien. In augustus verschijnt de eerste EP, verkrijgbaar bij de betere apotheek!

Outsidahz
Mooi contrast met voorganger Death Row Delta is dat we terug naar een hiphop duo lijken te gaan. Eén DJ zwengelt de droge beats aan waarna we ook hier op reis gaan in de belevingswereld van één rapper. Tot het moment dat hij knielt voor een koffertje, deze beheerst opent en er zijn jasje in laat verdwijnen. “Zijn jullie klaar voor Outsidahz?”, vraagt hij retorisch. Vier donkergeklede, imposante heren betreden het podium en de groep gaat los. In een wilde mix van Nederlands, Duits en Engels worden we tot bewegen gedwongen waarbij ieder lid van de groep zijn eigen klankkleur inbrengt. Soms hard rappend, soms zingend en een paar keer slechts met het herhalen van een enkel woord. De timing is perfect, waardoor de songs een mooie flow veroorzaken. Grappig is dat er slechts vier draadloze microfoons zijn, en er dus altijd één alleen hoofdknikkend of waterdrinkend de boel kan ondersteunen. Outsidahz trekt deze wedstrijd, om maar in voetbaltermen te blijven, met gemak naar zich toe en wordt zelfs via de webcam door fans gevolgd. Indrukwekkende afsluiter!

Martijn Welzen

GALERIJ

Velozza

 

📸 Velozza

BAND VIDEO’S

Velozza

World Decay

Axident

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters