Azijnfabriek | Concert - La Grunge - Ode to nineties rockchicks + KRAS | Roerig

🗓 ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023: Roerig presenteert La Grunge – Ode to nineties rockchicks + KRAS!

(Dit is de nieuwe datum van het verplaatste concert van 29 april)

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 La Grunge; vier dames die een ware ode brengen aan de rockchicks van de nineties! De band, met uitsluitend vrouwelijke muzikanten, speelt niet alleen de hits uit de nineties maar ook obscuurder werk. Van Skunk Anansie, Alanis Morissette, K’s Choice tot HOLE, Breeders, L7 en Babes in Toyland. Rock ’n roll female style!

🎸 KRAS; Veel energie, recht voor je raap. KRAS is een tweemans rockband met garage, punkrock en hardcore invloeden uit Roermond. Deze twee heren maken al jaren muziek met elkaar in verschillende contexten.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Rock.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 Aanvang
⚡️ 00:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/5752887831497431/

La Grunge Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/lagrunge90
Instagram: https://www.instagram.com/lagrunge90/

KRAS Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/krasbandroermond/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/lagrunge-kras-roerig-30-09-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #Evenement #Livemuziek #Concert #LaGrunge #Kras #Rock

VERSLAG

La Grunge / Kras – Zaterdag 30 september 2023

Wat zullen we zeggen? Is dit de eerste show van het tweede Roerig-seizoen of de laatste van het eerste? Op 29 april stonden beiden al op het programma, maar door ziekte is het optreden over de zomerstop heen getild. Dit soort statistieken zijn wel eens leuk om over te filosoferen maar geven, net als bij aandelen en voetbal, totaal geen garanties. Waar de avond wel garant voor staat, en dat is inherent aan dit bandconcept; luide gitaren. Nou ja, in het geval van het Roermondse Kras; gitaar. Sterker nog, het is een duo, maar toch staat er een verdraaid goede band op het podium. De sound is lekker dik gemaakt en Vince zijn gitaar scheurt goed door, waarbij drummer Chris met heerlijke grooves de melodieuze wanden stut. Ergens in het vagevuur van punk, grunge en rock met wat bijwerkingen van metal en blues komt er een mooie set naar voren waarvan de meeste tracks op het debuutalbum zullen verschijnen dat binnenkort wordt opgenomen. Om deze woorden wat meer duiding te geven; Vince zingt met heldere stem over moderne rock songs waarbij ik heel even dacht hoe Rage Against the Machine riffs zouden klinken als Black Sabbath ze speelt in een bluescafé op de hoek. Dan leunt het weer even tegen Alice In Chains en komt er zelfs door een klein kiertje pompende bluesrock als Allanah Myles naar binnen gluren. Heerlijke mix van stijlen waarbij overeenkomsten denk ik op louter toeval berusten.

Over Allanah en haar wereldhit ‘Black Velvet’ gesproken… Die had best een mooie aanvulling op de toch al gigantische setlist van La Grunge kunnen zijn. Helaas valt 1989 net buiten het opgelegde label ‘ode to nineties rockchicks’. Het idee wordt verder wel heel ver opgerekt over de volle breedte van 20 songs. Toch zijn er, en daar is de statistiek weer, twee duidelijke groepen songs. Enorme wereldhits zoals ‘Just A Girl’ (No Doubt), ‘Only Happy When It Rains’ (Garbage), ‘Ready To Go’ (Republica) en nummers die vooral in het alternatieve circuit naam hebben gemaakt. Dan kun je denken aan ‘Pretend We’re Dead’ (L7) of  ‘Sweet ’69’ (Babes in Toyland). De lage landen zijn gelukkig niet vergeten met krachtige interpretaties van ‘Everything For Free’ (K’s Choice), ‘Kid’s Allright’ (Bettie Serveert) en ‘Nobody’s Wife’ (Anouk). Wat dan het mooie is, het zijn allemaal La Grunge nummers geworden. Stel dat je, wat bij deze kneiters van hits moeilijk is voor te stellen, geen enkel lied van de set zou kennen, kun je heerlijk met pure La Grunge-tracks meezingen. Zangeres Kelly heeft een geweldige stem en drukt de eigenheid als een felrode stempel op het voorhoofd van het hele optreden, waarbij de complete band een solide eenheid vormt. Of het nu het begin of einde van een seizoen is, een feest was het en alleen die statistiek telt.

Martijn Welzen

GALERIJ

KRAS

La Grunge

BAND VIDEO

SETLIST

KRAS

La Grunge

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 ECI Cultuurfabriek
📸 Bright Waters