🗓 VRIJDAG 27 OKTOBER 2023: Azijnfabriek & TIRR presenteren Korn Again (UK) + Ember!

🏭 Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en TIRR Music Agency.

🎸 Korn Again; Korn Again are a Korn tribute band from the UK endorsed by the original band. After forming just seven years ago, Korn Again have wasted no time in cementing their claim as the world’s greatest Korn tribute act, and have managed to replicate the band’s trademark raw and aggressive sound, effortlessly translating it to the live arena through countless high-octane live performances.

Korn Again also have the stamp of approval from the original band themselves, as they were joined on stage by Korn’s bassist ‘Fieldy’ and drummer Ray Luzier during a show in December 2016 to perform two of their biggest known hits – ‘Here To Stay’ and ‘Freak on a Leash’. News of this spread fast in the rock/metal press after Korn posted an official video of the gig on the bands Facebook page.

🎸 Ember.

🎵 Nu metal, Alternative metal.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 Aanvang
⚡️ 00:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1014626653209291/

Korn Again Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/KornAgainUK/
Instagram: https://www.instagram.com/kornagainuk/

Ember Social Media
Instagram: https://www.instagram.com/emberband_/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/kornagain-27-10-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #TirrMusic #Tirr #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Band #KornAgain #Ember #Korn #NuMetal #AlternativeMetal #Metal

VERSLAG

Korn Again / Ember – vrijdag 27 oktober 2023

De Amerikaanse nu-metal pioniers bestaan 30 jaar. Om dat feit en hun innige band met schoenenreus Adidas te vieren, is er dezelfde dag als deze show een heuse Korn-lijn van sneakers en kleding uitbracht. De echte fans konden zich alleen via een loting hier voor aanmelden. Het liep storm en nu al spinnen Ebay en Marktplaats er garen bij. Wikipedia vertelt ons dus eigenlijk onterecht dat de piekjaren van de band eindigden in 2010. De groep blijkt nog steeds ongekend populair en beleefd zowaar een tweede jeugd. Een tributeband kan ook niet uitblijven. Zo heeft het Britse Korn Again de lange tocht uit Liverpool achter de kiezen als ze na de jonge opener Ember het podium beklimmen.

Jong is niet alleen de leeftijd van dat Ember maar vooral ook van de muzikanten zelf. Wat een geweldig enthousiasme wordt er in eigen interpretaties van onder andere ‘Bring Me Back To Life’ (Evanescence). ‘Them Bones’ (Alice In Chains) op ‘No One Knows’ (Queens Of The Stone Age) gelegd. Ze durven het zelfs aan om ‘H.’ en ‘Forty Six & 2’ van Tool aan te pakken. Het is toch een prachtig gegeven dat er nog steeds jongelingen met zoveel bravoure in de rijke rockgeschiedenis durven te duiken en ermee aan de haal gaan. Ben benieuwd wanneer Ember zich aan een eigen geluid durft te wagen. De potentie is vandaag al op de planken gelegd.

Zoals gezegd, heeft Korn zijn eigen plek in de geschiedenis al lang uitgehouwen. De band is, zoals het Adidas-verhaal aantoont, nog steeds relevant voor een grote groep volgelingen. Dat blijkt vandaag net zo goed, als we de opkomst bezien. Er zijn twee onderliggende krachten die Korn een eigen gezicht geven. Natuurlijk is daar Jonathan Davis heel eigen stemgeluid, waardoor de metalscene zowat perfect door het midden van voor- en tegenstanders is gedeeld de afgelopen drie decennia. En die heerlijke bas, die dikke groovende bas waarbij je bij iedere aanslag wel degelijk kans loopt op een spontane klaplong. Als dan ‘Narcissistic Cannibal’ de tribute-set heel passend de kop afbijt mis ik direct de enorme luchtverplaatsingen. Wanneer een paar wat aarzelende stappen zijn gezet in de setlist en ‘A.D.I.D.A.S.’ zijn opwachting maakt begint de Azijnfabriek te golven en dendert de groove als een tsunami over ons heen. Stemgeluid was al overeenkomstig het origineel, maar nu gaat ook de rest er vol boven op. Rustmomenten zijn er nauwelijks en de energie en urgentie spuiten aan alle kanten ongecontroleerd uit de speakers als puberale adrenaline. Cameo cover ‘Word Up!’ is een heel eigen Korn-anthem geworden en wordt ook al met verve afgeleverd, naast zoveel tracks uit het rijke ouvre. Publiekslievelingen ‘Freak On A Leash’ en ‘Blind’, die laatste inclusief het “get the fuck down”, waarbij iedereen knielend de climax van de song afwacht, laten duidelijk zien waarom Korn Again de waardering van het origineel kan wegdragen. Afsluiter ‘4U’ kan daar niet meer aan tippen, maar wie maalt er nog om. Wat een wervelwind, wat een avond!

Martijn Welzen

GALERIJ

Ember

Korn Again (UK)

BAND VIDEO

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Vliegende Bosschenaar
📸 Bright Waters