Azijnfabriek | Concert - Johnny Paimen

🗓 ZONDAG 12 NOVEMBER 2023: Azijnfabriek presenteert Johnny Paimen!

🎸 Johnny Paimen; Terwijl de pandemie in alle hevigheid woedde, werd in Roermond het trio Johnny Paimen geboren. Na een bescheiden bestaan in de oefenruimte is de band klaar om de wereld te ontdekken. De verschillende bandleden zijn jaren met verschillende metal-, punk- en hardcorebands actief geweest en hebben een schat aan podiumervaring. Nu is de tijd aangebroken voor iets nieuws, met een heel eigen niet de definiëren sound. Het geluid, een felle mix van rock en metal is altijd zoekende naar een nieuwe richting die zich gaandeweg laat zien. Hoewel de teksten een serieuze, soms zelfs diepe boodschap hebben, schijnt het wonderlijke, lichtvoetige van de wereld door de zware tonen heen. De Azijnfabriek heeft op 12 november de primeur, als Johnny Paimen de planken beklimt voor hun eerste show. Daarna zal de band verder werken aan het eerste album dat begin 2024 wordt opgenomen.

🎵 Rock, Metal.

TIME TABLE
⚡️ 16:00 Doors open
⚡️ 19:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/641136068195096/

Johnny Paimen Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089467197098

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/johnnypaimen-12-11-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Band #JohnnyPaimen #Rock #Metal

VERSLAG

Johnny Paimen / Julian Krop – zondag 12 november

Geboren uit de lockdowns die gelukkig weer achter ons liggen, zet het Roermondse trio Johnny Paimen vandaag de eerste voorzichtige stappen op het podium. Voor het zover is weet een jonge opener direct alle aandacht naar zich toe te trekken. De twaalfjarige Julian Krop, zoon van bassist Ferry van de hoofdact, staat trots op het podium voor wat ook zijn live-debuut wordt met het zelfgeschreven nummer ‘Steun Transpersonen’. Bescheiden stelt hij zich voor, bedankt de Azijnfabriek, en legt kort uit hoe de track tot stand is gekomen. Daarnaast is er het verzoek om Spotify op te starten om de duizend streams te halen. De titel laat verder niks aan verbeelding over, want het is juist dat wat Julian zo belangrijk vindt. Het is een hartenkreet die zich herhalend laat horen in de tekst. Een prachtige voordracht, die het midden houdt tussen hiphop en pop, volgt en raakt de gevoelige snaar. Hoe knap en vooral; hoe dapper is het om zo je gevoelens en idealen uit te dragen? Een dik en verdient applaus wordt Julian toegeworpen.

Johnny Paimen heeft een heel aantal verse songs op de setlist staan, die de drempel van de oefenruimte nog niet gepasseerd waren. Deze band heeft wel iets bijzonders. Het is rock! Maar met alleen het label rock val je te gemakkelijk in één of ander laatje. Er zitten wat scherpe randjes metal aan die iets speciaals bieden en schuchter de start van een eigen smoel laten zien. Zanger-gitarist Elmo heeft daarnaast een prettige stem en kan nu al het publiek aan zich binden, met zijn zang én interactie met toehoorders. Een heerlijk groovend basgeluid van Ferry dat in de mix prominent naar voren is gebracht maakt het verder lekker smeuïg, waar Elmo dan zijn riffs, en voorzichtige solo’s overheen kan laten zweven. De ritmische fundering, in al zijn degelijkheid, wordt gelegd door Chris die ook de boel bij elkaar trommelt in Kras en Die Glücklichen Radfahrer. Songs zijn divers, maar hoorbaar van dezelfde stamboom, en hebben duidelijk een kop en staart. Boeiend om te zien hoe de groep deze try-out doorstaat, waarbij de schroom gaandeweg wegsmelt, en het echte gezicht van Johnny Paimen zichtbaar wordt. De ervaring, met andere bands en in heel diverse genres, spiekt natuurlijk door alles heen. Dat het trio een serieuze rock-machine wil worden, valt alleen al af te lezen aan de levensgrote backdrop, die zeker niet voor één show is gemaakt. Vandaag is het ook voor het eerst dat er bandshirts zijn en die worden door Elmo nog even nadrukkelijk aangeprezen. De winst op het textiel zal worden ingezet om die genoemde nummers in 2024 op de plaat te zetten. Het smaakt allemaal naar meer, veel meer, dus laat die tweede of derde gang, live of op vinyl, maar komen. Roermond kan weer een streep op zijn rock-palmares bijtekenen.

Martijn Welzen

GALERIJ

Julian Krop

Johnny Paimen

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
🎥 Max Laisina
📸 Bright Waters