🗓 VRIJDAG 15 DECEMBER 2023: Azijnfabriek & TIRR presenteren Inhume, LOMP (reünie show) & Colostomy!

🏭 Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en TIRR Music Agency.

🎸 Inhume; is a No Nonsense Grinding Deathmetal band from The Netherlands blasting the Underground scene since 1994.

🎸 LOMP; is een band uit Roermond en omgeving die zich niks aantrekt van de geldende normen en muzikale stromingen en daarnaast humor hoog in het vaandel heeft staan. Muzikaal speelt LOMP een mix van death metal, grindcore en thrash metal met invloeden uit de hardcore en popmuziek met Nederlands-talige teksten.

🎸 Colostomy; is een oldschool grindcoreband, bestaande uit veteranen Walter de Wit, Bart van Wallenberg en Edwin Den Haag. Colostomy heeft geen vaste songs, maar speelt alleen ter plekke geïmproviseerde nummers. Voorheen was de band bekend onder de naam “de band van Bart, niet goed, maar wel hard”.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Death Metal, Grindcore, Thrash Metal.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 Aanvang
⚡️ 00:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/681361320256720/

Inhume Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/InhumeOfficialNL/
Instagram: https://www.instagram.com/inhume_official/

LOMP Social Media
Instagram: https://www.instagram.com/lompislastigband/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/inhume-lomp-colostomy-15-12-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #TirrMusic #Tirr #Roermond #Roermondcity #Evenement #Livemuziek #Concert #Band #Inhume #LOMP #Colostomy #DeathMetal #Grindcore #ThrashMetal

VERSLAG

Colostomy / LOMP / Inhume – vrijdag 15 december

Om een optreden vlammend te omschrijven is het woord vuurwerk een veelgehoord cliché in het wereldje van de popjournalistiek. Dat stempel kan ook makkelijk op deze dikke metal-avond worden geplakt. Alleen is het niet een professionele romeinse kaars met een enorm palet aan schakeringen. Nee, vanavond is meer zo’n illegale strijker, met de slagkracht van een granaat die zonder moeite je hand tot halverwege de onderarm van je ledemaat afblaast.

Als dan de attributen voor Colostomy; een opblaasbaar looprekje, schaap, zwembandje en strandbal op het podium verschijnen, begint het veel te korte lontje al wat te roken. Wanneer daarna drie waanzinnig ogende muzikanten, in zo’n gestreepte boevenpakjes aan het publiek vragen wat ze moeten spelen, is ‘krankzinnig’ de enige term die zacht mompelend over mijn lippen komt. Terplekke verzonnen hits als ‘Rechts rijden is voor losers’, ‘Thierry Baudet is een feminist’ en absolute kraker ‘Ik heb ik jouw broek geplast’ klinken eigenlijk wel heel lekker. Tegen de grindcore aanliggend, met de humor en drive van een Spazztic Blurr (wie kent ze nog?), hebben de heren ondanks dat geïmproviseerde karakter een dikke groove. Het compleet gestoorde concept waarbij een bassist ook nog eens is weggelaten, werkt dus wel degelijk. Als om de afsluiter wordt gevraagd, klinkt het uit meerdere kelen; “Jos van Rey”. Lijkt bijna alsof dat afgesproken is. Colostomy gehoorzaamt en blaast de laatste noten voor onze wethouder over de opblaasspeeltjes heen het publiek in.

Lomp, oh wacht LOMP, is niet zo heel anders. Zij hebben dan wel een setlist die voor de show op de vloer wordt geplakt, een bassist is wederom niet de herkennen. Beetje onwennig na een pauze van maar liefst 21 jaar belandt alles waar ze hun handen aan kunnen krijgen in de blender van grind tot aan hardcore, maar allemaal onder een naar bier riekende deken van humor en Nederlandstalige teksten. Belangrijke levensvraag is er ‘bier na de dood’ doet zijn opwachting. Glorieuze terugkomst van een band waarvoor opvallend veel mensen de reis van buiten de gemeente Roermond hebben gemaakt. Tegelen, Weert en Eindhoven worden dankbaar bij naam genoemd en de Roermondenaren liefdevol als autochtonen omschreven. Kleine band, met loyale following. Aan de andere kant, raggen en bierdrinken; is er een mooiere ontlading voor een dag hard werken? ‘Lomp is lastig’ roept de groep enkele keren, maar wat het trio uitdraagt, is krachtig in al zijn eenvoud. Het bekende deuntje ‘Hallo vriendjes en vriendinnetjes’ van Bassie en Adriaan doet het drietal uitgeleide om die lol nog maar eens te benadrukken.

Ook Inhume is jaren uit de running geweest, maar is op twee vlakken heel anders dan de support acts. Zij kunnen wel bogen over een deftige discografie én hebben voor de verandering een bassist binnen de gelederen. Dat feitje wordt ook even nadrukkelijk benoemd. De muziek? Is het grindcore of is het deathmetal? Eh, ja lijkt het enige antwoord. Alsof het een springtouw is, hopt de band met het grootste gemak van het één naar het andere genre. Zware grunts torenen hoog boven het extreme tempo uit. Rustmomenten doet deze Limburgse band niet aan en razen zo de goedgemutste en lichtbeschonken bezoekers de feestdagen in. Wat een loeizware afsluiter van een avontuurlijk live-jaar in de Azijnfabriek.

Martijn Welzen

GALERIJ

ÆNIMA

📸 Photho

Les Neufties

BAND VIDEO

Inhume

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters