Azijnfabriek | Concert - Fire Horse + The Dirty Denims | Roerig

🗓 VRIJDAG 28 OKTOBER: Roerig presenteert met trots de volgende live bands… Fire Horse en The Dirty Denims!

🏭 Roerig = Samenwerking tussen Azijnfabriek Roermond en ECI Cultuurfabriek.

🎸 The Dirty Denims; Happy Hardrock. Gecombineerd met rock ’n roll, powerpop en een vleugje punkrock klinkt het als AC/DC, KISS, Joan Jett, Ramones en The Donnas.

🎸 Fire Horse; Een nieuw Nederlandse heavy rocktrio. Met gezamenlijk bijna een halve eeuw ervaring in bands als Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen én de tweede editie van Roerig!

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ Dirty Denims
⚡️ Fire Horse
⚡️ 03:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Tickets: € 14,50 incl. servicekosten

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1363251180850054/

Fire Horse Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Fire-Horse-974683505941571/

The Dirty Denims Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/thedirtydenims/
Instagram: https://www.instagram.com/thedirtydenims/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/fire-horse-en-the-dirty-denims-roerig/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #ECICultuurfabriek #ECI #Roerig #Roermond #Roermondcity #evenement #livemuziek #concert #FireHorse #TheDirtyDenims #Rock #PowerRock #PostGrunge #HappyHardrock #RockAndRoll #Powerpop #Punkrock

VERSLAG

Fire Horse / The Dirty Denims – Vrijdag 28 oktober 2022 – Azijnfabriek Roermond

Voor een doorgewinterde muziekliefhebber van zielverslindende riffs en teksten die demonen uit de diepste krochten van de onderwereld laten sidderen van angst komt de term ‘happy hardrock’ als buitenaards over. Dat is evenwel de banner die het Eindhovense The Dirty Denims met veel trots draagt. Ongeneerd goede zin verspreiden en de somberste der bezoekers het hoofd laten deinen op songs als ‘Wanna Be Famous’ en ‘Last Call For Alcohol’. De criticaster denkt dan wellicht aan de tekstuele diepgang van een bierviltje, maar er is meer… veel meer. Dat zit hem alleen niet in het woord, maar in de performance. Het is op de eerste plaats een geoliede rock machine, waarbij het krachtige stemgeluid á la Joan Jett en Suzi Quatro, van frontvrouw Mirjam Sieben en het dik door AC/DC beïnvloede gitaarwerk van Jeroen Teunis naar voren springen. De betonnen vloer van de Azijnfabriek neemt langzaam een groene kleur aan, en de geur van gras verspreidt zich. De donkere plafonddelen breken open en het geheel krijgt stilaan de ovale vorm van een stadion. Een rockgevoel zoals Kiss dat al decennia over de arena’s van de wereld verkondigt, neemt de zaal over. Okee, dat kaliber band is The Dirty Denims niet, maar de juiste kaarten zijn hen al toebedeeld. ‘Happy’ als kwaliteitskenmerk is gelukkig niet gelijk aan grappig, want The Dirty Denims zijn bijzonder serieus en gedreven met hun muziek en uitstraling bezig.

Beetje voor de hand liggende brug, maar serieus en gedreven is het trio van Fire Horse ook. Toch valt dat niet per direct op als opener ‘Trust’ de toon wil zetten. De energie moet nog gevonden worden, maar dat gaat in een ongekend tempo, want vanaf tweede track ‘Do My Thang’ schieten de heren met scherp. Zo goed als alle nummers van debuut album ‘Out Of The Ashes’ aangevuld met, onder andere, Beatles cover ‘Helter Skelter’, komen aan bod. Kevin Stunnenberg is als gitarist en zanger voor een groot deel de bepalende factor, maar wat rammelt die bas van Peter van Elderen heerlijk onder de tracks door en wordt de fundering perfect door Guy Pek en zijn drumkit neergelegd. Dat laatste is belangrijk want de band wil nog wel eens al improviserend afdwalen. Guy is de navigatie die de wandeldrang van Peter en Kevin in de gaten houdt, en laat hen op gezette tijden de voeten weer op de vloer zetten. Die combinatie van het weglopen van de platgetreden paden, maar wel op geijkte momenten even die bekende uitzichten opzoeken, laat de bezoeker genieten van dikke 70’s rock met grungy ondertoon, tot aan afsluiter ‘Keep It Coming’. Roerig 2 is, na Temple Fang en No Man’s Valley in juni, net zo goed één voor de geschiedenisboeken.

Martijn Welzen

GALERIJ

BAND VIDEO

SETLIST

Fire Horse

SOCIAL MEDIA

📸 ECI Cultuurfabriek
📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Vliegende Bosschenaar