Azijnfabriek

Koningsdag 2024

Laden Evenementen

🗓 ZATERDAG 27 APRIL 2024: Azijnfabriek en Johnny Paimen presenteren de volgende live bands tijdens Koningsdag 2024: Johnny Paimen, Reverse the Flow, Krawl, Tower Crane Towers. Inclusief: Boekpresentatie ‘We Could Not Do Any Better’ door Jean-Paul Frijns!

🎸 Jean-Paul Frijns; Waar de rest van het land op Koningsdag de wereld door een oranje feestbril ziet, duiken we bij de Azijnfabriek de wondere wereld van hardcore en punkrock in. Met als opener een wel heel bijzondere gebeurtenis; de presentatie van ‘We Could Not Do Any Better’. Het 700 pagina’s tellende boek over de opkomst van Straight Edge in Europa komt uit de pen van Jean-Paul Frijns en Marc Hanou. Met prachtige achtergrondverhalen en diepgaande interviews worden we door een periode van 1977 tot nu geleid. Door de Limburgse achtergrond van Jean-Paul, die samen met Ferry Krop van Johnny Paimen in het verleden het ‘Geleen-festival’ organiseerde, kon een provinciale onthulling van ‘We Could Not Do Any Better’ niet uitblijven.

🎸 Reverse the Flow; Het Zuid-Limburgse Reverse the Flow bijt muzikaal hard de spits af en laat in een wilde mix van old school hardcore en metal je gedachte al snel richting Terror en Madball gaan. De sporen hebben de bandleden al royaal verdiend sinds ze meer dan tien jaar geleden hun eigenwijze pad naar ‘hardcore op wereldniveau’ gingen bewandelen. Hardcore is voor Reverse the Flow een uitlaatklep als geen ander en de shows staan daarnaast bol van de humor en gezelligheid.

🎸 Krawl; Het Duitse Krawl zag in de herfst van 2021 in Keulen het daglicht. Maar door de kronkels die het leven nu eenmaal kent, is het eerste akkoord pas in september van het vorig jaar op het podium aangeslagen. En hard ook! Hun stijl houdt het midden tussen old school hardcore en knalharde punk. Als een wervelwind spuit Krawl zijn ongenoegen over de planken en past zo mooi in de rijke geschiedenis die de Azijnfabriek kent. Gouden tijden herleven.

🎸 Johnny Paimen; Dit Roermondse trio werd in de onrust van de coronapandemie geboren. Met een schat aan ervaring opgedaan in verschillende bands pakten de heren zich samen voor iets nieuws onder de naam Johnny Paimen. Het geluid is een felle mix van rock en metal en altijd zoekende naar een nieuwe richting die zich gaandeweg laat zien. Hoewel de teksten een serieuze, soms zelfs diepe boodschap hebben, schijnt het wonderlijke, lichtvoetige van de wereld door de zware tonen heen. In november 2023 was de vuurdoop op het podium en in februari dit jaar zijn de eerste songs aan de opnameband toevertrouwd voor een release later dit jaar.

🎸 Tower Crane Towers; Een raadselachtig DIY-multimediakunstproject uit Brunssum dat street-art, stickers, zwart-witfoto’s, iconische beelden en vurige muziek gebruikt om uiting te geven aan hun ongebreidelde creativiteit. Ondertussen proberen de kernleden hun identiteit zo goed mogelijk te verbergen om elke vergelijking of connectie met een scene te voorkomen. Gewapend met snelle en opzwepende melodieën en emotioneel uitdagende teksten heeft de band inmiddels twee EPs op haar naam die uitblinken in uniek, innovatief design. Tower Crane Towers brengt live een rampzalige mix van opwindende, melodieuze en heerlijke punkrock-anthems.

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet wilt missen!

🎵 Hardcore, Metal, Punk, Rock.

TIME TABLE
⚡️ 19:30 Doors open
⚡️ Boekpresentatie ‘We Could Not Do Any Better’ door Jean-Paul Frijns
⚡️ Reverse the Flow
⚡️ Krawl
⚡️ Johnny Paimen
⚡️ Tower Crane Towers
⚡️ 02:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Entree: € 10 (Alleen contant).
✅ Alle leeftijden
🍻 Drank: Pin en contant.
🧥 Garderobe: € 1 (Alleen contant).

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/258482927331361/

Jean-Paul Frijns
https://refusemusic.net

Reverse the Flow Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/rtfhardcore/
Bandcamp: https://reversetheflow.bandcamp.com/album/reverse-the-flow-ep

Krawl Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100095357747253
Instagram: https://www.instagram.com/krawlpunx?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
Bandcamp: https://krawlpunx.bandcamp.com/album/demonstration

Johnny Paimen Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089467197098
Instagram: https://www.instagram.com/johnnypaimenband

Tower Crane Towers Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/tower.crane.towers/
Instagram: https://www.instagram.com/tower.crane.towers
Bandcamp: https://towercranetowers.bandcamp.com/

#Azijnfabriek #Aek #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Koningsdag #Koningsdag2024 #JeanPaulFrijns #ReverseTheFlow #Krawl #JohnnyPaimen #TowerCraneTowers #Hardcore #Metal #Punk #Rock

 

 

Ga naar de bovenkant