Azijnfabriek | Concert - Eternity + Demonizer

🗓 ZONDAG 5 NOVEMBER 2023: Azijnfabriek presenteert Eternity + Demonizer!

Poppodium Azijnfabriek Roermond presenteert: Blackmetal met Eternity en Demonizer. Het Noorse Eternity speelt zijn eerste shows buiten Noorwegen, support door Demonizer die na 15 jaar er terug de riem op legt. Een niet te missen optreden, met koude Black Metal en beukende Black/Thrash!

🎸 Eternity (Noorwegen); Eternity is the Fire Burning in the Blackest Night. Timeless True Norwegian BlackMetal for all times.

🎸 Demonizer (België); Home of the Howling Bläckened Thräsh Attäck!!!

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Black metal.

TIME TABLE
⚡️ 15:30 Doors open
⚡️ 16:00 Aanvang
⚡️ 19:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/842100417535348/

Eternity Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/eternitynorway/
Instagram: https://www.instagram.com/eternitynorway/

Demonizer Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/Demonizerband

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/eternity-demonizer-05-11-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #Eternity #Demonizer #BlackMetal

VERSLAG

Eternity / Demonizer – zondag 5 november 2023

De voortekenen zijn goed. Midden op de dag pakken donkere wolken samen vanuit het zuidwesten. Een gure wind steekt op en regen striemt in het gezicht. Mooie setting voor een black metal-hoogmis in de Azijnfabriek. Het Vlaamse Demonizer trapt, na een onheilspellende intro, meedogenloos de poort naar de hel in met de woorden ‘Terror, Chaos, Bloodlust, Hate’. Zo, gaat u daar maar zitten! Waar op de plaat thrash regelmatig dikke hooks toevoegt, staat op het podium een onversneden black metal act, en zijn de fijnere details onder een laag gloeiend staal verdwenen. De band is recentelijk uit een 15-jarige winterslaap ontwaakt en kijkt wat onwennig om zich heen op het podium. Interactie met het publiek is er eigenlijk niet en de band blaast als een malle door de set heen. De groep lijkt zo compleet opgesloten in een eigen cocon van geluid. Het kost dan ook moeite om bij de les te blijven en het ruilen van een gitaar een song of drie, vier in de set zorgt voor de broodnodige visuele afwisseling. Keer die energie naar buiten, en we zullen een wereld van verschil zien.

            Eternity pakt het anders aan. Op het laatste optreden van wat ze ‘Kill The World Tour ’23’ hebben gedoopt is alle schoonheid, melodie en tempowisselingen chirurgisch verwijderd. Hierdoor wordt primitieve black metal in al zijn kilheid hard tegen de trommelvliezen gedrukt. Het kwartet heeft wel een verbinding met het publiek, waardoor onder de zwartgallige psalmen voor de heerser van de onderwereld plezier door de set heen komt. Wat Celtic Frost-achtige twists maken het geraas net wat lichter verteerbaar. Eternity heeft echter als doel een heel rigide staccato geluid te maken waardoor er gaandeweg een bepaalde trance ontstaat. Eén die als het rollen van golven over je heen dendert en tot overgave dwingt. Apart om te beleven hoe je zintuigen aan het podium geplakt blijven, terwijl eentonigheid als een sluipschutter op de loer ligt, maar nooit durft toe te slaan voor de killshot. Hun recentelijk verschenen ‘Mundicide’ vormt de ruggengraat van de set. De toon van de band is er een van standvastigheid, waardoor alle tracks, oud en nieuw, naadloos op elkaar aansluiten. Bij het rondkijken in de achtergrond van de Noren stak ook duidelijk een gevoel van ‘haat / liefde’ op bij recensies van het genoemde album. Het zal het viertal, deze tour voor het eerst in Nederland, allemaal niet deren. Als krijgers van de old-school-puurheid rammelen ze gewoon vakkundig iedere decibel je brein in. De troosteloosheid en het geflirt met satanisme, staan in schril contrast met de vriendelijke gezichten van de bezoekers, die de sombere boodschap graag tot zich nemen.

Martijn Welzen

GALERIJ

Eternity

Demonizer

BAND VIDEO

Eternity

Demonizer

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Priscilla Derks
📸 Bright Waters