Azijnfabriek | Concert - AC/DC UK

🗓 ZATERDAG 20 MEI 2023: Azijnfabriek en Tirr Music presenteren met trots de volgende live bands… AC/DC UK + Solitude!

🎸 AC/DC UK; Europa’s belangrijkste eerbetoon aan rocklegendes AC/DC!

🎸 Solitude; Wij zijn Solitude! Een metalband uit Neer. We schrijven eigen nummers, en deze willen we dan ook maar al te graag aan jullie laten horen! We zijn van plan jullie eens flink wakker te komen schudden! Dus bereid je voor; Met Koen en Jerom’s technische gitaarspel, Onno met zijn harde drums en Evy met haar ritmische bastonen en melodieuze zang komen wij de tent op zijn kop zetten!

👨🏻‍🎤 Een absolute show die je niet mag missen!

🎵 Hardrock, Rock-‘n-roll, Bluesrock, Metal.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 20:30 – 21:15 Solitude
⚡️ 21:45 – 23:15 AC/DC UK
⚡️ 01:00 Closing time

Azijnfabriek Roermond
👉🏻 Tickets: € 15 incl. servicekosten
✅ Alle leeftijden
🍻 Drank: Pin en contant.
🧥 Garderobe: € 1 (Alleen contant).

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/893024441777996/

AC/DC UK Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/acdcuk/
Instagram: https://www.instagram.com/acdcuk/

Solitude Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/SolitudeBand/
Instagram: https://www.instagram.com/solitude_band_/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/acdcuk-20-05-2023/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Livemuziek #Concert #TirrMusic #ACDCUK #Solitude #Hardrock #RocknRoll #Bluesrock #Metal

VERSLAG

AC/DC UK / Solitude – zaterdag 20 mei 2023

Instinctief schoot mij, bij het horen van de naam Solitude, de oude doommetal band Solitude Aeturnus door het hoofd. Met een label als ‘eenzaamheid’ was die stijl niet eens zo vreemd geweest. Hoe lekker is het dan om overdonderd te worden door een bende jongelingen uit Neer die je verwelkomen met frisse galopperende metal uit de oude school? Een stijl die, laten we zeggen, zo tussen het einde van de jaren 70 tot en met 1985 geplaatst kan worden. Zelf zijn de muzikanten van vele jaren later, maar ze hebben een opvallende kennis van melodie en op zijn tijd metalen hardheid uit lang vervlogen tijden. Iron Maiden speelt de belangrijkste leverancier van invloeden en wordt op respectvolle manier bedankt middels een cover van ‘The Trooper’. Dat daarnaast Motörhead met ‘Ace of Spades’ en Metallica met ‘Seek And Destroy’ een Solitude-behandeling krijgen, mag niet gelijk een enorme verrassing zijn. Het is wel heel knap gedaan hoe zangeres Evy, die daarnaast ook de bas speelt, een heel andere kant van de evergreens laat zien. Het talent is duidelijk aanwezig als we de genoemde nummers naast het eigen werk leggen en dat trots overeind blijft.

AC/DC UK kwam al als winnaar naar voren op 22 april 2022 toen de Britten een corona-inhaaloptreden afwerkte op het podium van de Azijnfabriek. Dat het vandaag ook niet anders zal zijn wordt met de inleidende tonen van ‘Thunderstruck’ al duidelijk. Het blijft een heel merkwaardig gegeven hoe het gitaar- en stemgeluid en de bewegingen overeenkomen met respectievelijk Angus Young en Brian Johnson van de Australische grootmacht. Een illusie die pas wordt doorbroken als de frontman gesproken het publiek aanspoort om de vuisten in de lucht te steken. Vuisten die het gevoel geven de ruimte langzaam op te pompen om zo alle energie tot de laatste druppel bier uit band en publiek te persen. Niet voor niets natuurlijk dat de heren graag geziene gasten zijn op grote festivals en zalen met een veel dikkere capaciteit dan vandaag. Dat maakt het nu echt iets bijzonders. Voor special effects is dan weer niet de ruimte, maar voor rauwe rock des te meer. Of je moet de halve ‘Angus’ strip-act tijdens ‘Dirty Deeds Done Dirt Cheap’ als special effect zien. Als de set vordert en krakers als ‘Back In Black’, ‘Whole Lotta Rosie’, ‘Highway to Hell’ en afsluiter ‘For Those About To Rock’ langskomen, eindigt het concert onder de hoogspanning waar het origineel ook bekend om staat. Mooi om een tributeband met deze uitstraling in een kleine, goed gevulde, setting te zien.

Martijn Welzen

GALERIJ

Solitude

AC/DC UK

BAND VIDEO’S

SETLIST

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters