🗓 VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2024: Azijnfabriek presenteert Bloody Sabbath (Black Sabbath tribute) + Snaggletoöth (Motörhead tribute)!

🎸 Bloody Sabbath; buigt diep voor Black Sabbath, een authentieke tribute aan de godfathers of heavy metal. Alles wat heilig is, wordt omvergeblazen door duistere riffs, beukende drums en ijzige zang.

🎸 Snaggletoöth; Snaggletoöth! The Dutch tribute to Motörhead! Yes: Motörhead! Hands down the loudest, hardest rocking band of the last five decades! Performing for beerdrinkers and hellraisers all over the Dutch lands (and beyond!) since ’05, Peter “Ripsaw” Rovers, John “JFK” Kuijpers and Roel “Rule” Sanders keep the legacy of überbastard Lemmy Killmister alive and kicking! Everything is Röck and Röll!

🎵 Heavy metal, Doom metal, Metal.

TIME TABLE
⚡️ 20:00 Doors open
⚡️ 21:00 Aanvang
⚡️ 01:00 Closing time

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1156836725360269/

Bloody Sabbath Social Media
Facebook: https://www.facebook.com/BloodySabbathTribute
Instagram: https://www.instagram.com/BloodySabbathNL
Youtube: https://www.youtube.com/@bloodysabbath6893

Snaggletoöth Social Media
Instagram: https://www.instagram.com/snaggletoothholland/

Azijnfabriek event:
https://azijnfabriek.nl/event/bloodysabbath-snaggletooth-20-09-2024/

#Azijnfabriek #AEK #Poppodium #Roermond #Roermondcity #Evenement #Event #Livemuziek #Concert #BloodySabbath #BlackSabbath #BlackSabbathTribute #Snaggletooth #Motorhead #MotorheadTribute #HeavyMetal #DoomMetal #Metal

VERSLAG

Bloody Sabbath / Snaggletoöth – vrijdag 20 september 2024

Snaggletoöth
Voormalig Motörhead drummer Mickey Dee heeft recentelijk nadrukkelijk laten weten dat een eventuele wederopstanding van de band een donkerrode lijn is die hij absoluut niet wil overschrijden. Dat zou ook nooit kunnen. Lemmy was, is en zal altijd Motörhead blijven, dus zonder hem geen reincarnatie. Die zware last, van de echte held in dit verhaal ligt, ook al is het zelfgekozen, op de schouders van tribute band Snaggletoöth. Als de set opent, lijkt het ook of zanger/ bassist Peter Rovers net iets te clean zingt om de schuurpapieren sound van het origineel te benaderen. Maar door de enorme krachtsinspanning geleverd met songs als ‘Iron Fist’, ‘(We Are) The Roadcrew’, ‘Damage Case’ en  ‘Killed By Death’ knalt de ruwheid even later toch van de overspannen stembanden. Natuurlijk is het geluid zoals het hoort; oorverdovend hard, maar blijft de strakheid fier overeind. Niet in de laatste plaats door absolute geweldenaar drummer Roel Sanders. Waar je zou denken dat ‘Ace of Spades’ als bekendste song de set zou afsluiten, mag Sanders zijn kunnen vertonen bij sluiter ‘Overkill’. Alleen al dat nummer in een uitvoering als een vrachttrein vol springstoffen op topsnelheid, maakt het een optreden om te watertanden en mogen we rustig stellen dat het origineel op enkele punten gedegen kwalitatieve concurrentie heeft.

Bloody Sabbath
Lemmy is Motörhead. Daar kunnen we het wel over eens zijn. Dus de gehele discografie is geschikt voor één tribute band. Bij Black Sabbath ligt dat anders. Voornaamste reden is dat grootheden Ozzy Osbourne en Dio, beide de bekendste zangers van de band, een totaal verschillend geluid hebben. Als ‘N.I.B.’ inzet wordt duidelijk dat de Ozzy-erfenis een Bloody Sabbath behandeling krijgt. Er zijn verder twee zijden die de Britse rocklegende zo groot maakt. Aan de ene kant is het de zware, sinistere sound die zoveel bands in de decennia erna heeft beïnvloed. Door menigeen wordt dat geluid gezien als het startschot van de heavy metal. Aan de andere kant is er de dikke groove die, zeker in de vroege Ozzy-jaren van de groep, duidelijk in de jaren 70 geplaatst kan worden. Beiden staan vol trots op wacht, terwijl door Bloody Sabbath een koevoet tussen de poorten van de hel wordt gestoken om de demonen uit de diepte te bevrijden. De prachtige verhalen van onder andere ‘Children of the Grave’, ‘Symptom of the Universe’ en ‘War Pigs’ komen in de handen van dit gezelschap echt tot leven. Waar bij Snaggletoöth, geheel in Lemmy-stijl naar ‘boven’ wordt gezongen, gaan nu de armen, en haren over de microfoonstandaard in lijn met Ozzy zijn performance., terwijl de woorden klagend, dreigend en overtuigend van de bühne spatten. Daarbij wordt vol trots de universele metalgroet regelmatig uitgeworpen als teken van goedkeuring. Als variant op een opgestoken duim wordt de geste vanuit de zaal enthousiast beantwoord.

Martijn Welzen

GALERIJ

Bloody Sabbath

📸 Rob van Deurzen

Snaggletoöth

📸 Rob van Deurzen

BAND VIDEO’S

Bloody Sabbath

Bloody Sabbath

POSTER

SOCIAL MEDIA

📸 Azijnfabriek Roermond
📸 Bright Waters